20 Ekim 2015 16:10

PAÜ öğrencileri: Barıştan korkuyorlar, barış isteyeceğiz

Paylaş

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri Ankara katliamında yaşamını yitirenler için Merkez Yemekhane önünde bir anma gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu anma 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Emek Gençliği Yöneticisi Hilmi Mıynat, “Saldırının yalnızca orada bulunan binlere değil, barış, demokrasi ve özgürlük isteyen herkese yapıldığını” söyledi.

Mıynat, amaçlananın halkı sindirmek, yıldırmak olduğunu fakat 10 gündür ülkenin birçok yerinde grevlerle, boykotlarla katliamcı devlete yanıt verdiklerini belirtti.

Bu baskı ve katliamların kendilerini yıldıramayacağını söyleyen Mıynat, “Barıştan korkuyorlar, barış isteyeceğiz. Demokrasiden kaçıyorlar, demokrasi isteyeceğiz. Örgütlenmemizden korkuyorlar, örgütleneceğiz” diyerek ölenlere barış ve mücadele sözü verdi.

Mıynat, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri olarak Ankara’da yaşanan bu katliamın takipçisi olacaklarını ve dersliklerde, kantinlerde bu katliamın gerçek yüzünü teşhir etmeye, anlatmaya devam edeceklerini söyledi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Çekmeköylüler barışı ve seçimi konuşuyor'

SONRAKİ HABER

Mahkeme, Baro Başkanı Elçi'yi 'yabancı uyruklu' yaptı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...