20 Ekim 2015 13:18

Yargı, Saray’da tavır değiştirdi

Paylaş

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) vasiyeti ihlal davası 26. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Mahkeme Başkanı, Anayasa Mahkemesinin 2006 yılındaki AOÇ’de plan yapma yetkisinin devrine ilişkin kanun maddesinin itirazen görüldüğü davadaki kararı gerekçe göstererek davayı reddetti. Karar, dava açan oda başkanları tarafından tepkiyle karşılandı. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde Atatürk’ün vasiyeti ihlal edildiği yönünde açılan dava, 26. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından  dördüncü duruşmada reddedildi. Ankara Adliyesi  önünde açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şöyle konuştu: “Atatürk Orman Çiftliği davamızda vasiyeti ihlalde mahkeme ret kararı verdi. Cumhurbaşkanı Kaçak Saray’da mahkeme kararını uygulamayacağını, oturacağını söylüyor, Melih Gökçek mahkeme kararına rağmen Ankapark’ı ticari demir yığınına çeviriyor. Böyle hukuk tanımazlık ve ardından 4. duruşmada aniden  verilen bu ret kararı ile hukuka olan inancımız sarsılıyor.”

“AOÇ sadece yeşil alan değil, cumhuriyetin özgürlükçü değerleridir, üretimin, tarımın laboratuvarıdır” diyen Candan, davanın normal bir vasiyet davası olmadığına dikkat çekti. Candan, “Atatürk Orman Çiftliği bu ülkenin kurucusu tarafından bize emanet edilmiştir. Atatürk Orman Çiftliği’ndeki talanın, Kaçak Saray’ın, Ankapark’ın  peşini bırakmayacağız. Talan sürecine ortak olan herkes yargı önünde hesap verecek. Davanın Yargıtaydan döneceğine olan inancımız tamdır. Bu dava bitmez” diye konuştu.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör de “Atatürk Orman Çiftliği bize emanet edilmiştir. Çok yanlış bir karar, Yargıtaydan umutlu bir karar bekliyoruz.” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Trafik kazalarında her yıl 1 milyon kişi ölüyor

SONRAKİ HABER

İşçiye pankart eziyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...