20 Ekim 2015 13:03

Alsancak Devlet Hastanesi'nde mobbing protesto edildi

Paylaş

Alsancak Devlet Hastanesi Baş Hekimliği önüne siyah çelenk koyan hastane çalışanları, başhekimin mobbing uygulamalarını protesto ettiler. 

Alsancak Devlet Hastanesinin çalışanların yerlerini zorla değiştirmesi üzerine hastanede örgütlü sendikalar ve tabip odası hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı. “Yönetim İstifa” ve “Sağlıkta dönüşüme Hayır” sloganlarının atıldığı eylemde SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır açıklama yaptı. Sağlıkta dönüşüm uygulamasının sonuçlarının kendisini gösterdiğini söyleyen Çakır,  “Her şeyi ben bilirim, istediğimi yaparım” algısı yaratılarak sağlık çalışanları yok sayılmaktadır. Bizler sağlık çalışanları olarak sağlık hizmeti verebileceğimiz koşulların oluşturulmasını, geçici görevlendirmelerin liyakat gözetilerek yapılmasını, alınacak kararların çalışanların öneri ve istekleri gözetilerek alınmasını ‘Ben yaptım oldu’ anlayışından vazgeçilmesini ve çalışanlar üzerinde her türlü baskı ve mobbingin son bulmasını istiyoruz” dedi. 

Daha sonra konuşan TTB Merkez Konsey Üyesi Fatih Sürenkök de, “Oda olarak sağlık çalışanlarının hukuki açıdan yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yöneticilere de seslenmek istiyorum. Suyunuz ısındı artık, çok az kaldı. 1 Kasımdan sonra AKP Hükümeti devam etse bile Kamu Hastaneleri Kurumunun devam etmeyeceğini kendileri de biliyorlar. Bunu değiştirmek için başladılar çabaya. Canlı bomba gibi bu ülkenin sağlık ortamına düşen bu ortamın bu seçimden sonra da gitmesini istiyoruz. Bizi parçalamadan kendilerini parçalasınlar” dedi. 

Sağlıkçılar, mobbing sorunu çözülmediği takdirde iş bırakacakları uyarısında da bulundular. 
Açıklamanın ardından alkışlarla başhekimlik girişine siyah çelenk bırakıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yol genişletmek için ağaçları kestiler

SONRAKİ HABER

Reuters: Türkiye, Esad'lı geçiş sürecine hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...