03 Nisan 2012 07:10

İşveren sendikayı ya gönüllü kabul edecek ya zorunlu

Petrol-İş Sendikasına üye olan Standard Profil işçileri, işvereni masaya çağırmak için eylem yaptı.Düzce’deki fabrika önünde yapılan eyleme işçilerin katılımı yoğun oldu. “Sendika hakkımız söke söke alırız” sloganları atan işçilere seslenen Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşk

İşveren sendikayı ya gönüllü kabul edecek ya zorunlu
Paylaş

Düzce’deki fabrika önünde yapılan eyleme işçilerin katılımı yoğun oldu. “Sendika hakkımız söke söke alırız” sloganları atan işçilere seslenen Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, sabırlarının kalmadığını, artık sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Standard Profil fabrikasında çoğunluk barajını geçecek şekilde örgütlendiklerini, ancak işverenin iş kolu tespitine itiraz ettiğini belirten Öztaşkın, “Sadece itiraz etmekle yetinmedi. İşletmenin genel müdürlüğünün olduğu yerde dava açması gerektiğini bile bile gitti Bursa’da açtı davayı. Yetkili mahkemenin belirlenmesi için bir yıl geçti. Şimdi dava İstanbul’a taşındı. Dava sürecini uzatmak için her yolu deneyecektir işveren ama onların hayal ettiği gibi yıllarca bekleyecek halimiz yok” diye konuştu.

SABRIMIZ KALMADI

Artık sabırlarının kalmadığını, işverenin bir an evvel sendikayı ve işçileri tanımasını isteyen Öztaşkın, işvereni toplusözleşme masasına çağırdı.

“Biz şu ana kadar son derece sağ duyulu bir şekilde bekledik ama karşımızdaki insanlar iyi niyetli değilse, uzattığımız barış elini bir tarafa itiyorsa, biz yeri gelir onların anladığı dilden de konuşmasını biliriz. Biz artık bu sürecin sonuna geldiğimizi düşünüyoruz. İşveren sizleri tanımamayı sürdürür, sizlerin temsilcisi sendikayı muhatap kabul etmeyi reddederse biz bundan sonra suskun kalmayacağız” diyen Öztaşkın, işverenin olumlu adım atmaması durumunda daha etkili tepkiler ortaya koyacaklarını kaydetti.

Öztaşkın, “İşveren ya gönüllü bir şekilde sendikayı kabul edecektir ya da zorunlu olarak sendikayı kabul edecektir” dedi.

ICEM DESTEKLİYOR

Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM) İletişim ve Kampanyalar Sorumlusu Dick Blin de yaptığı konuşmada “Bir yıl çok uzun bir süre. Standard Profil örgütlenmesi için ICEM olarak uluslararası arenada mücadele ettik. Standard Profil’in müşterileri Opel, Volkswagen, General Motors gibi dev otomotiv firmalarında kampanyalar düzenledik. Şimdi de FIAT’ta bunu yapacağız. Sizler Petrol-İş’e üye olarak büyük bir iş başardınız. ICEM de sizlerin mücadelesini destekliyor. Bu işyerinde TİS imzalanana kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Hep birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Petrol-İş Düzce Örgütlenme Büro Sorumlusu Ünal Akbulut ise yaşanan süreç hakkında bilgi vererek, Standard Profil işçilerinin kazanana kadar birliğini ve kararlılığını dağıtmayacağını söyledi. (Düzce/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP'den Kılıç'a jet 'kuşatma' tepkisi

SONRAKİ HABER

Sermaye için ‘müsadere’…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...