20 Ekim 2015 07:36

Ağrı'da AKP Gençlik Kolları Başkanı kız öğrenci yurdunu bastı!

Paylaş

Ahmet TAŞTAN

AKP Ağrı Gençlik Kolları Başkanı Alim Aktaş, Ağrı merkezdeki KYK'ye bağlı Ümmü Eyyüb Kız Öğrenci Yurdu'nda çıkan yangın üzerine burayı basarak, yangına tepki gösteren kadın öğrencileri yurttan atmakla tehdit etti.

Ağrı merkezde Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yarı özel Ümmü Eyyüb Kız Öğrenci Yurdu'nda 19 Ekim akşamı elektrik kontağından yangın çıkması üzerine çatıda yangın meydana geldi. Yangın nedeniyle yurt binası dumanla dolarken, kadın öğrenciler yönetimin ihmalkarlığına tepki gösterdi. Yangın haberini alan ve aynı zamanda yurdun yemekhanesini işlettiği iddia edilen AKP Ağrı Gençlik Kolları Başkanı Alim Aktaş'ın, yurdu basarak, öğrencileri tehdit ettiği ileri sürüldü. Öğrencilere hakaret yağdıran Aktaş, tepkiye son vermemeleri halinde öğrencileri yurttan atmakla tehdit etti.

AKP'Lİ Mİ YURT MÜDÜRÜ MÜ BELLİ DEĞİL!

Bir öğrencinin cep telefonu kamerası ile kayda aldığı bu anlarda, AKP'li Aktaş'ın, "Açlıktan nefesiniz kokuyor. Biz olmasak açlıktan öleceksiniz. Biz olmasak dışarıda kalacaksınız. Dışarıda kaldınız, biz size yurt verdik. Bir şey derseniz hepinizi yurttan atarız. Sizleri tanıyorum. Ailelerinizin kim olduğunu biliyorum. Buranın bir düzeni var" dediği duyuluyor.

AKP ARAÇLARIYLA TAHLİYE ETMEYE ÇALIŞTILAR

Öte yandan yangından dolayı uzun bir süre dışarıda kalan öğrencilerin AKP seçim araçları ile başka yurda taşınmak istendiği, bunu kabul etmeyen öğrencilerin de yurttan atılmakla tehdit edildiği belirtildi. AKP araçları ile gitmek istemeyen öğrencilere, "Yurttan kendi isteğimle ayrılıyorum" ibareli tutanak imzalatılmaya çalışıldığı da öğrenildi.

YURT YÖNETİMİ ORTALARDA YOK!

Gerginlik esnasında kimi öğrencilerin baygınlık geçirdiği, tartışma sırasında ise yurt yönetiminden herhangi kimsenin burada olmadığı öğrenildi. Öğrenciler yurttan atılma korkusuyla bilgi vermekten çekinirken, iddiaları sormak için aradığımız yurt yönetimi sorulara cevap vermedi. (Ağrı/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Doğa sporları toplulukları, İğneada’da yürüyüş yaparak nükleeri protesto etti

SONRAKİ HABER

Bilgen: HDP'nin seçim çalışması yapması imkansız hale getiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...