19 Ekim 2015 15:40

İzmir'de sendikacılardan EMEP'e taziye ziyareti

Paylaş

Ankara Barış Mitingi'ndeki katliamdan sonra İzmir'de Emek Partisi İl Örgütü'ne taziye ziyaretleri devam ediyor. TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, DİSK/Gıda-İş Ege Bölge Şube Başkanı Gürsel Köse, Petrol İş Aliağa Eski Şube Başkanı İsmail Doğan ve SF Deri işçisi Mehmet Cin, Emek Partisi'ne ziyarette bulunarak dayanışma dileklerini iletti. Ziyaret esnasında emek güçlerinin barış için birleşmesi gerektiği vurgulandı.

Ziyarette konuşan DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Suruç'taki patlamanın emek ve demokrasi güçleri tarafından doğru okunmadığı için benzer bir olayın yaşandığını dile getirerek "Patlama Türkiye'nin her alanında barışı, kardeşliği, sınıfın örgütlenmesini yükselten kadroları yok etti. Tabii acımız büyük ama bu acıyla beraber artık sendikaların şunu tartışması gerekiyor. Artık şu sendika, bu sendika demeden, ayrıştırıcı dilden uzaklaşıp, bu ülkenin demokrasi güçlerinin yan yana gelip bu zulmü, bu işkenceyi, bu katliamı yapanlara karşı tek bir güç olmamız gerekiyor çünkü bu anlatılmayacak kadar acı bir durum" dedi.

Alagöz, katliamda yaşamını yitiren Emek Partisi GYK üyesi Korkmaz Tedik'le de Uşak'ta işçi örgütlenmeleri döneminde beraber çalıştıklarını ifade etti.

'SALDIRI İŞÇİLERE YAPILMIŞTIR'

TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy ise saldırının barışa olduğunu hatırlatarak şunlar dedi "HDP ve Emek Partisi'nin olduğu yerde bombanın patlaması aslında bizim etkili olduğumuz kitleye, işçilere, emekçilere yapılan bir saldırıdır. Karşı tarafın moralini yükseltme amaçlı, organize bir saldırıdır. Kürtlere, barışı destekleyen kesimlere ve savaşı durdurmak isteyen kesimlere yapılmış bir saldırıdır. Bu sesi kısarak, buradan kendilerine moral vermekten başka bir şey değildir bu saldırı."

'PATLAMA AKP'NİN AYAĞINA DOLANACAKTIR'

Emek Partisi İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci de patlamanın AKP'nin eline, ayağına dolaşacağını belirterek "Barış isteyenlerin örgüt ayrımı yapmadan birlikte hareket etmesi gerekiyor. Demokrasi ve özgürlükler mücadelesinde ortak hareket etmek zorundayız. Yoksa egemen güçler baskısını, şiddetini, sömürüsünü daha çok artıracak. AKP'nin tek başına hükümet olmaması, başkanlığın hayata geçmemesi için 1 Kasım Türkiye'de emek ve demokrasi güçleri açısından önemli bir fırsattır. AKP'ye dersini vermek gerekiyor. Ondan sonra Türkiye halkları, emekçileri açısından bu durum moral ve motivasyon olacak. AKP iktidarı gücünü kaybettiği zaman, ANAP ve DYP'deki gibi parçalanacak, dağılacaktır" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Seçim Beyannamesi kapsamındaki broşürlere toplatma kararı!

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de kadınlar barış için buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...