03 Nisan 2012 05:32

Meclis'ten '12 Eylül davası'na müdahillik başvurusu

TBMM, 12 Eylül davasına müdahil olmak için mahkemeye başvurdu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "TBMM sanıklara isnat edilen suçun birinci derece mağdurudur. Davaya müdahil olarak katılması gerekmektedir. Bu yönden talep yazısı ilgili mahkemeye verilmiştir" dedi.TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 Nisan'da gö

Meclis'ten '12 Eylül davası'na müdahillik başvurusu
Paylaş

TBMM, 12 Eylül davasına müdahil olmak için mahkemeye başvurdu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "TBMM sanıklara isnat edilen suçun birinci derece mağdurudur. Davaya müdahil olarak katılması gerekmektedir. Bu yönden talep yazısı ilgili mahkemeye verilmiştir" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 Nisan'da görülecek olan "12 Eylül davası"na müdahillik başvurularına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Askeri müdahalenin yapıldığı tarihte 1961 Anayasası'na göre yasama yetkisinin TBMM'de olduğunun hatırlattığı açıklamada, "Büyük Millet Meclisi'ne ait olan bu yetki mutlak ve münhasır bir yetkidir. Sanıkların gerçekleştirdiği askeri müdahale ile kaynağını Anayasa'dan almayan yetkiler kullanılarak TBMM'ye ait yasama yetkisi zor ve güç kullanılarak elinden alınmış, anayasal görevini yapması engellenmiştir. Bu nedenle TBMM sanıklara isnat edilen suçun birinci derece mağdurudur. Davaya müdahil olarak katılması gerekmektedir. Bu yönden talep yazısı ilgili mahkemeye verilmiştir" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da 6 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Edirne'de 3 öğrenci tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...