19 Ekim 2015 13:06

SF Deri’de anlaşma sağlandı

Paylaş

Ege Serbest Bölge’de kurulu bulunan SF Deri’de DERİTEKS Sendikasına üye oldukları için işten atılan 14 işçiyle ilgili anlaşmaya varıldı. 

DERİTEKS’ten yapılan açıklamada, “SF Deri ve DERİTEKS arasında diyalog süreci yaşanmaya başlamış ve süre giden görüşmeler sonrası taraflar arasında yapılan anlaşma ile mutabakata varılmıştır. Taraflar arasında bulunan işe iade talepli davalar, haksız rekabet iddiasına dayalı maddi ve manevi tazminat davaları ile ceza şikayetleri ve sair talepli tüm davalar ve tüm şikayetlerin sulh yoluyla sonuçlandırılmasına yönelik protokol anlaşması imzalandı” denildi. 

İmzalanan protokole göre taraflar arasında açılmış bulunan tüm dava ve şikayetler geri çekildi, işe iade davalarında mahkemelerden talep edilen haklar maddi olarak karşılandı, SF Deri DERİTEKS’i sosyal taraf olarak tanıdı ve sendika temsilcileri işyeri içinde tüm işçilerle bir toplantı yaparak gelinen nokta ve yapılan anlaşma konusunda bilgi paylaştı.

Yapılan anlaşmayla ILO’nun 87 ve 98 sayılı sözleşmeleri olan örgütlenme özgürlüğü ve toplu pazarlık hakkına uygun bir biçimde yapıcı diyaloğun her seviyede devam ettirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Sürecin en başından beri diyalog ve barışçıl bir çözüm arayışı içinde olduk. Sendika olarak üyelerimizin haklarını koruma ve gözetme görevimiz var. SF Deri de son süreçte pozitif bir yaklaşımla hareket etti ve DERİTEKS Sendikası işyerinde sosyal bir taraf olarak tanındı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emniyet'ten Dilek Doğan açıklaması: Polisin silahı alınmaya çalışıldı, o sırada vuruldu

SONRAKİ HABER

Davutoğlu taziye için HDP’yi arayan Gül’e sitem etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa