19 Ekim 2015 13:01

Kubilay Boya’da işçilere baskı ve mobbing

Paylaş

Petrol-İş’in örgütlenme çalışması yürüttüğü Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan Kubilay Boya fabrikasında işveren işçilere çeşitli baskılarda bulunuyor.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay işçilere yönelik baskıları anlattı. Oktay, fabrikada yetki almak için başvurdukları gün Kubilay Boya patronunun, 22 kişiyi kağıt üzerinde işbaşı yaptırmış gibi gösterdiğini belirtti ve muvazaa oluştuğu gerekçesiyle dava açtıklarını belirtti. Oktay, işverenin bununla da yetinmediğini üye olanların e-devlet şifrelerine el koyarak kendilerinin internete girip işçileri istifa ettirdiğini belirtti. Oktay, “Bu suç teşkil etmektedir. Hatta almış oldukları e-devlet şifrelerini değiştirerek arkadaşlarımızın kendi hesaplarına girmesini önlediler bu da bir suçtur. İçeride şu an baskı ve mobbing uygulamaları had safhadadır. Yıllarca birlikte çalışan arkadaşlarına selam bile vermeden içeriye giriyor üye arkadaşlarımız” dedi.

Yaklaşık 1 ay önce 6 işçinin işten atıldığını hatırlatan Oktay, o günden beri işyeri önünde kurulu olan çadırı kaldırdıklarını ancak mücadeleyi bitirmediklerini söyledi. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı aynı zamanda fabrikadan kaynaklı çevre felaketi yaşandığını belirterek, bunun da üzerine gideceklerini belirtti. Elde ettikleri bilgilere göre fabrikanın yakın çevresinde ve altında aşırı derece zehirli kimyasal maddelerin bulunduğunu ve varillerin toprak altında gömülü olduğunu ifade eden Oktay, “Çadırı kurmamızın bir nedeni de buydu. Amacımız boş bırakmamaktı burayı yine de boş bırakmayacağız. Buradan bu suç duyurumuzu da yapıyoruz” dedi.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisi hesap sordu

SONRAKİ HABER

Emniyet'ten Dilek Doğan açıklaması: Polisin silahı alınmaya çalışıldı, o sırada vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...