19 Ekim 2015 12:18

TOKİ’ye devredilen kışlada muamma!

Paylaş

Gebze Askeri Kışlasının, Milli Savunma Bakanlığının borcu karşılığında TOKİ’ye devredilmesiyle ilgili muamma devam ediyor. İki yıl önce, Milli Savunma Bakanlığının, borcuna karşılık 680 bin metrekarelik Gebze Askeri Kışlasını TOKİ’ye devretmesiyle ‘Askeri alanlarda betonlaşma tehlikesi’ gündeme gelmişti. 
Tehlikenin henüz geçmemiş olması bir yana  geçmişte konuya dair önerge vermiş olan CHP Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan başka bir iddiayı gündeme getiriyor: “Genelkurmay, TOKİ ile bir anlaşmasının olmadığını söylüyor”.

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz olayı takip ediyor.  Yılmaz, Gebze ve Darıca ilçelerinde bulunan askeri arazilerle ilgili Meclise soru önergesi sundu, son durumu sordu. 

DEVİR VAR MI?

Konuyu tekrar gündeme getiren Hüseyin Yılmaz şu soruları yöneltti:
* Bu kışlaların bulunduğu arazilerin ne kadarı Büyükşehir Belediyesine devredilecektir? 
* Devredilecek araziler belediye tarafından nasıl kullanılacaktır.” 

Yılmaz sorularına hem yazılı hem de sözlü cevap isterken geçmişte konuyu gündeme getiren Mehmet Hilal Kaplan, genelkurmaydan TOKİ ile bir anlaşmalarının olmadığı yönünde yazı geldiğini kaydederek, söz konusu alanın yeşil olarak kalmasını istediklerini belirtti.
Kışlaların TOKİ’ye devredilmesine karşı olduğunu ifade eden Kaplan, “Gebze sanayi kenti. Yeşil alan çok az. O alanın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Sosyal donatıların olduğu bir alan. Bu kentte yaşayacak çocuklara alan bırakmak bizim görevimiz” diyor.

DARICAYI ZEYTİNLİK KURTARMIŞTI

2 YIL önce, TOKİ yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı, borcuna karşılık 680 bin metrekarelik Gebze Askeri Kışlasını TOKİ’ye devretmişti. Darıca ilçesindeki askeri kışla da devredilmek istenmiş, ancak buranın zeytinlik alan olması nedeniyle devri kanunen mümkün olmamıştı. 
Gebze Askeri Kışlasının ne yapılacağı noktasında henüz kesin karar verilmediği kaydedilmişti. Buranın bir kısmının kentsel dönüşümde kullanılabileceği, bir kısmına da konut yapılabileceği ifade edilmişti. Gelinen noktada ise TOKİ’nin Gebze Askeri Kışlası için henüz bir planlama yapmadığı, planlama sonrasında nasıl değerlendirileceğinin ortaya çıkacağı öğrenildi. (KOCAELİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP, Kürt sorununda dünden ileri ama HDP’ye temkinli

SONRAKİ HABER

Kerpiç evde tavan çöktü: 1 çocuk öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...