19 Ekim 2015 10:55

Mezarları yıkılan HPG'lilerin annelerinden Erdoğan'a tepki: Hesabını 1 Kasım'da soracağız

Lice'de gerilla mezarlığının bombalanmasına tepki gösteren HPG'lilerin anneleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarı uğruna saldırıları sürdürdüğünü belirterek, seçimlerde saldırıların hesabını 1 Kasım'da soracaklarını söyledi.

Paylaş

Bölge'de askeri operasyonlar ve çatışmalar devam ederken Dersim ve Lice'de HPG'lilere ait mezarlıkların yıkılmasına tepkiler sürüyor. Yapılan saldırılar sonucu her iki mezarlıkta cemevi ve mescitler de tahrip edildi. Yapılan saldırı sonrası, çocuklarının kabirlerinin bulunduğu Lice'deki 'Şehîd Amed û Şehîd Hêvîdar Şehîdliği'ne giden HPG'li aileleri karşılaştıkları manzara karşısında duydukları öfke ve üzüntü nedeniyle gözyaşlarına hakim olmadı.

İKTİDARINI SÜRDÜREBİLMEK İÇİN...

Yıkılan mezarlıkta oğlu HPG'li Talat Çelik'in (Reşit Serdar) de mezarı bulunan Zübeyde Çelik, duyduğu öfkeyi AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönük sert sözlerle dile getirdi: "Etimizi yiyip bitiren Erdoğan, şimdi de kemiklerimizi yok etmeye çalışıyor" diyen anne Çelik, tepkisini "Erdoğan ve onun gibilerinin zulmü olmasaydı çocuklarımız dağa gitmezdi, cezaevlerine düşmezdi. Halkın kanını emerek iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar."

Saldırıların hesabını seçimlerde soracaklarını söyleyen anne Çelik, yıkılan "şehitliği" ise yeniden inşa edeceklerini kaydetti.

'HERKES BU VAHŞETİ GÖRSÜN'

"Biz şehitlerimizin ve mücadelemizin yanında olmaya devam edeceğiz" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Barış Anneleri Meclisi üyesi Kudret Yılmaz ise şunları söyledi: "Hain Kürtler gelip bu mezarları görsünler ve utansınlar. O İslam'dan hiçbir şey anlamayan, Allah korkusu olmayan barbar AKP yetkilileri ve Erdoğan diktatörüne sonra oyunu versinler. Biz şehit annelerinin iki eli yakasında olacak. Şehitlerimizi yaksalar da yıksalar da bu mücadele devam edecek, şehitlerimiz Kürdistan sevdası uğruna şahadete ulaştılar ve hiçbir zaman ölmeyecekler." 

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan anne Yılmaz, 'Kürt halkını bu vahşeti görmeye ve 'şehitliklere sahip çıkmaya çağırıyoruz' dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TGS yayın yasağına karşı dava açtı

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak'tan ‘Başka Türkiye Yok’ kampanyası: Kiminle ve nasıl bir ‘toplumsal uzlaşma’?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...