19 Ekim 2015 10:12

Katliam soruşturmasında avukatlara bilgi de yok belge de

Paylaş

Demokrasi İçin Hukukçular grubu üyesi avukatların Ankara katliamı dosyası üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması talebi ile gizlilik kapsamı dışındaki belgelerden örnek alma talebi reddedildi. 

Gizlilik kapsamı dışındaki belgeler olan olay yeri tespit tutanakları, ölüm tutanakları, otopsi raporları, yaralılara ait tıbbi raporlar, yakalama tutanakları, ifade ve sorgu tutanakları, bilirkişi raporları ve hazır bulunmaya yetkili olduğu diğer belgeleri isteyen avukatların talebini, soruşturma savcısı “Gizlilik kararı var. Bunların hepsini nerden bulayım. İş karışır” sözleriyle reddetti.

‘CİDDİ ENDİŞELER TAŞIYORUZ’

Uygulamanın Ceza Muhakemesi Kanunu 153/3’e aykırı olduğunu söyleyen Demokrasi İçin Hukukçular grubu avukatı İlke Işık ise karara şu sözlerle tepki gösterdi: “En temel sıkıntımız gizlilik kararı. Dosyaya dair bir şey göremiyoruz. Şüphelilere dair bir şey öğrenemiyoruz. Gizlilik kararları Diyarbakır ve Suruç için de yapıldı. Gelenek haline geldi. Ankara dosyası da bu dosyaların en uç noktası. Biz hayatını kaybedenlerin ve yaralıların avukatıyız. Böyle bir soruşturmanın sağlıklı yürüyemeyeceğini görüyoruz. Avukatların hiçbir bilgisi olmadan soruşturma yapılıyor. Nasıl bir işlem yapılıyor bilmiyoruz. Soruşturmanın bütün bağlantılarıyla gerçekten araştırılıyor olduğuna dair ciddi endişeler taşıyoruz. Soruşturma avukatlardan ve kamuoyundan gizli şekilde yürütülüyor. Derhal gizlilik kararı kaldırılmalı.” Avukatlar dosya üzerindeki gizlilik kararının kaldırılması için Anayasa Mahkemesine başvuracak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ana Yurdu filmine Varşova’dan iki ödül

SONRAKİ HABER

Kadınlardan sessiz eylem: Yastayız, öfkeliyiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...