19 Ekim 2015 10:00

Financial Times Adıyaman'da: Türkiye'nin en ölümcül terör hücresini besleyen kent

Financial Times gazetesi, Türkiye’de son 4 ayda yaşanan bombalı saldırıların ardından gözlerin çevrildiği Adıyaman kentini mercek altına aldı.

Paylaş

İngiliz Financial Times gazetesi, bugünkü sayısında yarım sayfasını Adıyaman'a ayırdı. Türkiye muhabiri Piyotr Zalevski'yi kente gönderen gazete, Adıyaman'ı "Türkiye'nin en ölümcül terör hücresini besleyen sıradan kent" olarak nitelendirdi.

Gazetenin haberinde Suruç ve Ankara'da 130'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırılardan, IŞİD'in eğittiği bir grubun Adıyaman'daki üyelerinin sorumlu tutulduğu belirtildi.

Gazetenin haberinde, Diyarbakır'daki HDP mitinginde 4 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının faili olarak tutuklanan Orhan Gönder'in kuzeni Ercan Gönder ile yapılan görüşme de aktarıldı. Ercan Gönder, kuzeninin bir grup gençle sık sık 'İslamcı Çay Ocağı'nda toplandığını söyledi.

Financial Times’a konuşan Adıyaman İnsan Hakları Derneği Başkanı Osman Süzen ise şunları söyledi.

"IŞİD'in burada kolayca organize olmasına olanak veren ve örgütün etkin şekilde soruşturulmasını önleyen Türkiye'nin Suriye'de izlediği politikaydı. Hükümet Beşar Esad'la savaşan herkesin dostu olduğunu söyledi. Bu gençler böylece cesaretlendi. Bir nevi meşruiyet kazandılar."

Gazetenin haberinde ayrıca; Osman Süzen ve diğer bazı kişilerin 2 yıl boyunca yetkilileri Adıyaman'daki gençlerin radikalleştikleri yolunda uyardıkları, Ömer Deniz Dündar'ın babasının da 2013'te oğullarının cihat için Suriye'ye gittiklerini polise bildirdiği ve döndüklerinde tutuklanmalarını istediği fakat Dündar dahil 19 zanlı hakkında, El Kaide ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 2014 yılında açılan soruşturmanın kapatıldığı aktarıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Alana 4 canlı bomba girdi, 2'si öldü 2'si kayıp

SONRAKİ HABER

Ana Yurdu filmine Varşova’dan iki ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...