03 Nisan 2012 09:10

'KCK' iddianamesi kabul edildi

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi 2400 sayfalık KCK iddianamesini kabul etti.İddianamede Profesör Büşra Ersanlı ve Yayıncı Yazar Ragıp Zarakolu da suçlanıyor.İddianamede 147'si tutuklu 193 kişi yer alıyor.Özel yetkili mahkemenin kabul ettiği iddianamede Profesör Doktor Büşra Ersanlı için terör örgütü y

'KCK' iddianamesi kabul edildi
Paylaş

İddianamede Profesör Büşra Ersanlı ve Yayıncı Yazar Ragıp Zarakolu da suçlanıyor.

İddianamede 147'si tutuklu 193 kişi yer alıyor.

Özel yetkili mahkemenin kabul ettiği iddianamede Profesör Doktor Büşra Ersanlı için terör örgütü yöneticisi olmak suçlamasıyla 22,5 yıl hapis isteniyor.

Örgüte yardım etmekle suçlanan Yayıncı Yazar Ragıp Zarakolu’nun ise 15 yıl hapis yatması isteniyor.

İddianamede ayrıca, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'dan sonra gelen üç ismin Kudbettin Yazbaşı, aranan şüpheli Ali Durc ve Nihat Oğraş olduğu ileri sürülüyor.

SEN MİSİN SEÇİMDE BLOK'U DESTEKLEYEN!

Radikal'in haberine göre iddianamede Prof. Büşra Ersanlı 128. sırada sanık olarak yer aldı. Ersanlı’nın 'KCK' içerisinde faaliyet yürüttüğünün belirtildiği iddianamede, Ersanlı hakkında, “Bu kapsamda PKK/KCK terör örgütünün dağ kamplarındaki silahlı militanlarına verilen örgütsel eğitimin benzerinin şehir merkezlerinde Barış ve Demokrasi Partisi tarafından açılan Siyaset Akademilerinde verildiği, şüpheli Emine Büşra’nın Türkiye’deki bütün Siyaset Akademilerinin kuruluş ve işleyişinde görev alarak söz konusu akademilerin organizasyonunu sağladığı, ders verecek öğretim görevlileri temin ettiği gibi okutulacak kitaplara ilişkin olarak da yoğun gayret içerisinde olduğu" iddiaları yer aldı. Ersanlı’nın telefon görüşmelerinin yer verildiği iddianamede, Ersanlı’nın örgütün dağ kadrosundaki militanlarına verilen eğitime paralel eğitim veren Siyaset Akademisinde ders verdiği ifade edildi.

Ersanlı'nın ROJ TV çalışanlarıyla olan irtibatı "terör örgütünün şehir merkezindeki militanları ve basın yayın organındaki elemanlarıyla yoğun bir diyalog" şeklinde tanımlanırken, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun seçim çalışmalarında yer alması da iddianamede yer aldı.

Ersanlı'nın seçim desteği için şöyle denildi: "Şüphelinin Barış ve Demokrasi Partisinin 12 Haziran 2011 Milletvekilliği Genel Seçimi çalışmalarında fiilen görev aldığı ve bu partinin Bağımsız Milletvekilleri adı altında seçime giren adaylarının propagandasını üstlendiği, yapılan bu faaliyetin herhangi bir röportaj talebine bir öğretim görevlisinin vereceği cevap olarak değerlendirilemeyeceği, çünkü şüphelinin ROJ TV'deki canlı yayına katılmaması dolayısıyla başka şahısların katılması için yoğun faaliyet yürüttüğü, ayrıca onlara hangi hususu işleyeceklerini de dikte ettiği belirlenmiştir."

ZARAKOLU'NUN YASADIŞI FAALİYETLERDEN HABERDAR OLMAMASI DÜŞÜNÜLEMEZMİŞ

İddianamede yayıncı Ragıp Zarakolu ise 129. sırada sanık olarak yer aldı. Zarakolu’nun örgütün hiyerarşisi içerisinde yer almamakla birlikte bilerek ve isteyerek örgüte yardım ettiği iddia edildi. İddianamede, Zarakolu’nun "KCK'nin şehir merkezindeki yapılanmalarına ve dağ kadrosuna eleman yetiştirme merkezi gibi işlev gören siyaset akademisinde ders verdiği" anlatıldı. Bu faaliyetin yalnızca bir eğitim faaliyeti olarak görülemeyeceğinin söylendiği iddianamede, sınıflarda ve koridorlarda örgütün ölen ve halen yaşayan militanlarına ilişkin fotoğraflar ve Abdullah Öcalan’ın posterleri bulunduğu ifade edildi.

İddianamede, “Gizli tanık ve şüphelilerin ifadelerinde derslerin örgütün ideolojik eğitimi şeklinde verildiği, eğitim programının Kuzey Irak’ta bulunan kamplardan farklı olmadığı, derslerde Öcalan’ın haftalık görüşme notlarının ve örgüt yöneticilerinden Karayılan’ın notlarının okunduğu beyanı karşısında, şüpheli Ragıp Zarakolu gibi araştırmacı bir şahsın yapılan yasa dışı faaliyetlerden haberdar olmadığının düşünülemeyeceği, yapılan faaliyet her ne kadar ders vermek gibi insani ve masum bir faaliyet olarak gözükse de, bu eylemin terör örgütünün eleman ve lojistik ihtiyacını karşıladığı" denildi.

Ragıp Zarakolu’nun örgütün dağ kadrosuna silahlı militan ve şehir merkezlerindeki hücrelerine eleman yetiştirilmesine katkıda bulunduğunun öne sürüldüğü iddianamede, şüphelinin siyaset akademilerine katkısı "Tam anlamıyla 'terör yuvası' olan bu kurumları legalleştirme" olarak tanımlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 4 noktada patlama

SONRAKİ HABER

İstanbul'da Newroz baskınları: En az 30 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa