18 Ekim 2015 17:13

Balüken: Barış için sesimizi yükseltme zamanı

Paylaş

Devam eden askeri operasyonları AKP’nin KCK’nin eylemsizlik kararına cevabı olarak değerlendiren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, KCK’ye çağrıda bulunan çevrelerin eylemsizlik kararına sahip çıkması gerektiğini belirtti. 

“KCK’nin eylemsizlik kararına rağmen, AKP Lice, Dersim ve Muş başta olmak üzere Kürdistan’ın birçok yerinde savaş politikalarına devam ediyor” diyen Baluken, “Ankara katliamını yapanlar aynı anda, Sur, Yenişehir, Dargeçit, Nusaybin’de sokağa çıkma yasaklarıyla sivil katliamlara zemin hazırlıyor” dedi. Lice’de hava operasyonlarıyla 8 HPG’liyi öldürmenin çatışma ve kaosu sürdürmekte ısrar anlamına geldiğini dile getiren Baluken, sivil katliamları ve gerillaya dönük imha operasyonlarının ülkeyi iç savaş ortamına sürükleme çabası olduğunu ifade etti. 

“KCK’nin aldığı eylemsizlik kararı ile birlikle maskesi düşen AKP, Gever, Lice’de katliam girişiminde bulunarak, halkın kutsal değerlerine saldırarak halkı sokağa çekme ve kaos ortamını derinleştirmenin peşinde” diyen Baluken, “Canlı kalkanların bulunduğu alanlara top atışları yapılıyor. Lice gibi hassas bir yerde provokasyon peşinde. Gever’de 2 genç katledildi. Şırnak’ta devlet terörü devreye kondu. AKP iç savaşla ya seçimi erteleme ya da bu kaos ve çatışma ortamında sandığa yönelik darbe zihniyetiyle müdahaleler yapıp, seçim sonucunu değiştirme peşinde” şeklinde konuştu. 

BÜYÜK BİR BARIŞ DİRENİŞİ GELİŞMELİ

Çatışmaların yoğun olduğu dönemlerde gerek iç kamuoyunda, gerekse de dış kamuoyunda defalarca eylemsizlik çağrıları yapıldığını hatırlatan Baluken, KCK’nin AKP’nin tüm savaş politikalarına rağmen eylemsizlik kararı aldığını vurguladı. Baluken, “Şimdi tam da bu çevreler eylemsizlik tutumuna sahip çıkmalı. Türkiye’deki tüm barış ve demokrasi güçlerinin AKP’nin savaş politikalarına karşı büyük bir barış direnişi geliştirmesi lazım. Uluslararası kamuoyunun AKP’nin bu operasyonlarını sorgulayarak, bunları mahkum etmesi lazım” dedi. 

İLÇE SEÇİM KURULLARI SUÇ İŞLİYOR

Bölge illerinde sandıkların taşınması yönündeki taleplerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildiğini hatırlatan Baluken, “Bu karar kesin hüküm taşımasına rağmen kimi ilçelerde yeniden sandıkların taşınması yönünde karar verildi. İlçe Seçim Kurulları açıkça suç işliyor” dedi. YSK kararlarının kesin, hatta yargı yoluyla bile itiraza kapalı olduğunu vurgulayan Baluken, “Buna rağmen Saray ve AKP, talimatıyla ilçe seçim kurulları seçime müdahale etmeye çalışıyor. Oy verme ve seçmen konularında YSK yetkilidir. HDP olarak bu korsan kararın peşini bırakmayacağız” dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Bakırçay termik santrale karşı ayakta

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Merkel ile Yıldız sarayı’nda görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...