Tuzla’daki yöre dernekleri: Barış isteyenler birleşmeli
Ankara’da yaşanan katliamın ardından Tuzla’da bulunan yöre dernekleriyle katliamın yansımalarını ve seçimleri konuştuk. 10 Ekim Ankara katliamının ardından Tuzla’nın çeşitli mahallelerinde yürüyüşler ve toplantılar yapılmış, yüzlerce kişi sokağa çıkarak katliama tepki göstermişti.
Bingöl Cunanlılar dernek Başkanı Hüseyin Balcı, derneklerinin Tuzla’da kurulan Barış Bloku içinde yer aldığını ifade ederek, “Ülkenin geldiği bu durum 13 yılık AKP hükümetinin izlediği politikaların sonucudur. 7 Haziran Seçimlerinden sonra ülkede resmen savaş başladı, demokrasi güçleri ,özgürlük isteyenler güçlendikçe, hükümet ve saray da saldırılarını artırdı. Sadece Ankara’da değil, 2 aydır ülkenin doğusunda da katliamları oluyor” diye konuştu.
Bingöl Kareliler Derneği Başkanı Muhittin Calağan da, “Türkiye’de çözüm bekleyen en büyük iki sorun Kürt sorunu ve Alevi sorunu. AKP 13 yılık iktidar döneminde bu sorunları çözemedi. Aksine bu sorunları kangren haline getirdi. Ankara’daki katliam IŞİD gibi örgütlerin artık ülkede başka şeyler yapacağını da gösteriyor. Düşünün başbakan ‘Elimizde canlı bomba listesi var ama eylem yapmadan müdahale edemiyoruz’ diyor. Biz demokrasi ve savaş karşıtları her şeye rağmen birlikteliğimizi koruyacağız. Saldırılar sadece bir kesime karşı değil, tüm halka saldırı var” diye konuştu.
Vartolular derneği Başkanı Sinan Tekin de şöyle konuştu: “Hükümet ülkeyi savaş alanına çevirdi, dost olan tek bir ülke kalmadı. Önümüzde seçimler var CHP ve HDP barış istiyor. Biz yöre denekleri işçiler, emekçiler, barış ve demokrasi etrafında daha fazla birleşmek için çaba harcamalıyız. Bunun olanakları var. Hangi dilden, dinden, ırktan olursa olsun, barış isteyen, demokrasi isteyen herkes aynı platformda birleşmeli. Bunca katliamdan sonra halen AKP’ye oy veren vatandaşlara da sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyun ve tekrar düşünün. Çocuklarınızın geleceğini karartmayın.” (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et