18 Ekim 2015 11:29

DERİTEKS'te eğitim toplantıları: Barışa ve demokrasiye en çok işçilerin ihtiyacı var

Paylaş

DERİTEKS Sendikası “Güncel gelişmeler ve sınıf tutumu” başlığı altında 2 süren eğitim toplantıları düzenledi.

21 işyeri temsilcilerinin ve sendika yöneticilerinin katıldığı toplantının açılışında Ankara’daki katliamda, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde, iş cinayetlerine hayatlarını yitiren tüm emekçiler için saygı duruşuyla başladı. İlk gün Tez Koop-İş Eğitim Uzmanı Volkan Yaraşır’ın katılımıyla sendikal yapı, sendikal işleyiş, temsilcilerin görevi ve sorumlulukları konuşuldu.

Eğitim toplantısının ikinci gününde “Esnek çalışma nedir, buna karşı görevlerimiz” konusunda Akademisyen Özgür Müftüoğlu bir sunum yaptı.

Eğitimlerle ilgili açıklama yapan DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi, sermaye guruplarının savaş ve kaos ortamından yararlanarak işçilerin haklarına saldırdığını söyledi. AKP Hükümetinin politikalarının işçileri açlığa ve sefalete sürüklediğini, sendikal bürokrasinin de sermayeyle işbirliği yaptığını dile getiren Servi, “Ülkede yaşanan katliamlara baktığımızda demokrasi ve barışa öncelikle işçilerin ihtiyacı vardır. Bu yönüyle örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması ve barışın sağlanması için deri işçilerinin işyerlerinde bu süreci tartışması gerekir” dedi. Servi, işçiler birleşerek ilerleyebileceğini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Katliamı, Antalya'da lanetlendi

SONRAKİ HABER

YSK'nin kararına rağmen Cizre'de 92 sandık taşınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...