18 Ekim 2015 08:41

Katliamda yakınlarını yitiren ailelerden zulme karşı birlik olma çağrısı

Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

Ankara katliamında yaşamını yitirenlerden HDP Alanya Eş Başkanı Filiz Fatma Batur ile Antep Emek Gençliği Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz’ın yakınları taziye ziyaretinde buluşarak, yaşadıkları acıları paylaştı.

Antep Emek Gençliği Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz’ın babası Ogün Uzatmaz ve Antep Emek Partisi İl Başkanı Mecit Bozkurt, MYK Üyesi Mehmet Türkmen ve yöneticileri; HDP Alanya Eş Başkanı Filiz Batur’un Antep’te kurulan taziyesini ziyaret etti. Baba Uzatmaz ve EMEP yöneticilerini Batur’un yakınları karşıladı.  

AİLELER ACILARINI PAYLAŞTI

Burada konuşan Batur’un yakını Kerem Özbey katliamlardan halk olarak ders çıkarmadıklarını söyledi. Geçmişten bu yana bedeller ödendiğini belirten Özbey,  “Buna bir çare bulamazsak bir Erdoğan gidecek başka bir Erdoğan gelecek yine rezil kepaze olacağız” dedi.Ankara’ya giden insanların barış demek için gittiğini belirten Özbey, “Ankara’da katledilen insanlarımız yaşanan zulmün bitmesi için dünyaya seslerini duyurmaya gittiler. Bizim içimizi acıtan da bu” diye konuştu.

Daha sonra Batur’un bir diğer yakını Veysel Ayçiçek konuştu.  Alanya’da yapılan cenaze töreninin ardından merkeze gittiklerini ve güvenlik güçleri tarafından saldırıya uğradıklarını belirten Ayçiçek, “Burada onlarcamız zarar gördü. Hak, hukuk diye bir şey var mı? Zaten olsa bugün barış, kardeşlik, birlik, beraberlik için Ankara’da arkadaşlarımız şehit düşmezdi. Bu bir zulümdür. Yapılan bu zulüm daha önce görülmemiştir” diye konuştu. Yaşanan katliam sonrası takdir-i ilahi diyenlerin olduğunu söyleyen Ayçiçek, “Allah emretmiyor ki,  gidip yüzlerce insanı katledin, yüzlerce insanı yaralayın. Allah bunu buyurmuyor. Birliği, beraberliği, kardeşliği buyuruyor” dedi.

Acılarının ortak olduğunu söyleyen Ali Deniz’in babası Ogün Uzatmaz, “Çok söylenecek bir şey yok kalleşçe yapılan bir saldırıdır. Hepimiz kardeşiz. Bilinçlenmediğimiz sürece de bu acılarımız son bulmayacak Umarım bu son olur. Umarım bir araya gelir, kenetleniriz” şeklinde konuştu.

ZULME KARŞI HALK KENDİ İKTİDARINI KURMALI

Son olarak konuşan EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt, halkın yıllardır zulüm gördüğünü söyledi.. Bu noktada önemli olanın halkların kendi iktidarını kuracak güce ulaşması olduğunu belirten Bozkurt, “Bu acıları yaşamamak için halklarımızın daha güçlü mücadele etmesi gerekiyor. Üzgünüz, yastayız ama ağlamakla, vicdanlara seslenmekle üstesinden geleceğimiz bir şey değil. Yasımızı da tutacağız ancak arkadaşlarımızın yürütmüş olduğu mücadeleyi daha ileri bir noktaya götürmeyiz gerekiyor. Ancak böyle üstesinden gelebiliriz” dedi.  Katliamın, devletin gözü önünde yaşandığını dile getiren Bozkurt, bu sistem değişmediği sürece de buna benzer acıları yaşayacaklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Çılgın bir siyasi anlayış ve çılgınlaşmış bir IŞİD anlayışı iç içe geçmiş durumda

SONRAKİ HABER

Evrensel dağıtan 6 kişi darbedilerek gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...