17 Ekim 2015 14:44

AKP Kandıra İlçe Başkanı'nın sözlü şiddet ve hakaretine maruz kalan kadın doktor istifa etti

Paylaş

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Kazım Dinç Devlet Hastanesi'nde, geçen salı günü rahatsızlanan oğlunu acil servise getiren AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder'in sözlü şiddet ve hakaretine maruz kalan Doktor Özlem Nur Yıldız, görevinden istifa etti.

Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi'nde 13 Ekim Salı gecesi meydana gelen olayda, iddialara göre AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder'in 24 yaşındaki oğlu muayene için hastaneye getirildi. O anda acil serviste bulunan görevliler hasta ile ilgilenirken, Dr. Özlem Nur Yıldız sinir krizi geçirdiğinden şüphelendiği hasta ile tek konuşmak için beraberindekilerin dışarı çıkmasını istedi. Ancak baba Yunus Özder çıkmak istemeyince, aralarında tartışma çıktı.

Dr. Özlem Nur Yıldız'ın anlatımına göre Yunus Özder, dışarı çıkması istenince kendisinin AKP İlçe Başkanı olduğunu, dışarı çıkmayacağını ve hastayla ilgilenmesini söyleyip üzerine yürüyerek onu tehdit etti. Hastanede bulunanların araya girmesiyle tartışma sona ererken, Dr. Özlem Nur Yıldız, sağlık çalışanlarına yönelik sözlü veya fiili şiddet durumlarında uygulanan beyaz kod formunu doldurdu. Bu formu da başhekimliğe kendisi götürdü. 

TABİP ODASINA AFİŞLİ TEPKİ

Dr. Özlem Nur Yıldız'ın şikayetçi olması, ayrıca üniversite hastanesine giderek uğradığı sözlü şiddet nedeniyle görevini yapamayacak derecede psikolojisinin bozulduğun gerekçesiyle 1 aylık rapor alması üzerine Kocaeli Tabip Odası harekete geçti. 

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz ve doktorlarla diğer sağlık çalışanları olayı protesto etmek için geçen perşembe günü Kandıra'ya gittiklerinde ise, buraya kendilerini militan olarak gösteren afişler asıldığını görünce şaşkına döndü. Basın açıklaması sırasında da tartışmalar çıktı.

AKP İLÇE BAŞKANI: DOKTOR ACEMİ

İddialarla ilgili olarak AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder ise doktoru tehdit etmediğini, genç doktorun hasta ile ilgileneceğine kendisiyle polemiğe girdiğini, işini yapmasını söylediğini, sadece kendisini tanıttığını, doktorun ise bunu farklı algıladığını iddia etti. 

Yunus Özder, "Ben orada kendi sıfatımı en son söyledim. Zaten burası küçük yer beni tanıyanlar da vardı. Hastaneye geldiğimizde benim oğlumun durumu çok kötüydü. Nefes alamama gibi bir durumla başladı. Kasılma, görememe şikayeti vardı. Biz de panik içindeydik ve oğlumu kaybedeceğimi sandım. Hastaneye bu telaşla getirdiğimizde doktorun da genç olduğunu görünce acemi olduğunu anladım. Sağlıkçılar ona baktı, tepki gelmeyince kendileri müdahale etmeye başladı. Olayı biraz büyütüp provoke ediyorlar" dedi.

Bu arada Özder'in oğluna hastanede oksijen verilip iğne yapıldığı, daha sonra ailesi tarafından götürüldüğü İzmit'teki başka bir hastanede yapılan kontrolünde ise bu durumun alerjik bir reaksiyondan kaynaklandığı anlaşıldı. 

DOKTOR İSTİFA ETTİ

Bu gelişmelerin ardından Dr. Özlem Nur Yıldız'ın dün zorunlu hizmeti olmasına rağmen memuriyetten istifa dilekçesi verdi. İstifa olayını doğrulayan Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz, "İstifa etmemesi için biz de çok uğraştık. Kocaeli Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık Müdürlüğü ile de görüşüp başka bir hastaneye tayinini sağlamaya çalıştık. Ancak görevinin daha ilk aylarında böyle bir durumla karşılaşması psikolojisini bozmuş. Bu nedenle de memuriyetten istifa etti. Ancak ilerde doktorluk görevi yapmak isterse zorunlu memuriyet hizmetine yeniden döner" dedi. 

Oda Başkanı Serkan Yılmaz, genç doktorun uğradığı sözlü şiddet nedeniyle olayı protesto için gittikleri Kandıra'da asılan pankart ve kendilerine yapılan hakaretlerle ilgili olarak da ayrıca suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de demokrasi güçleri savaşa karşı ortak mücadele ilan ettiler

SONRAKİ HABER

Aydınlardan Merkel’e mektup: Ziyaretiniz, siyasi destek olarak görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...