17 Ekim 2015 13:56

Figen Yüksekdağ EMEP'i ziyaret etti: Birleşik tutumu daha sağlam hale getirmeliyiz

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve MYK üyeleri, Emek Partisi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Selma Gürkan'a taziye dileklerinde bulundu. Figen Yüksekdağ, "Dayanışmayı, bir arada durmayı çok daha sıkı, sağlam bir biçimde gerçekleştirmemiz gerekiyor" derken, Selma Gürkan ise, "Ortak bir mücadele hattı oluşturmak ve demokrasi güçlerinin Türkiye'nin geleceği için bir arada olması zorunluluğu çok açıktır" dedi.

Ankara Katliamı sonrası taziye ziyaretlerini sürdüren HDP, Emek Partisi'ne de taziye ziyaretinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, HDP MYK üyeleri ve Aysel Tuğluk'u EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ile Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ve EMEP yöneticileri karşıladı. Ziyarette konuşan Yüksekdağ, yürüyüşü tamamlayacakların kendileri olacağını ifade etti. Yaşanılan zorlu süreçten dayanışma ile çıkılacağını dile getiren Yüksekdağ, "Bir arada durma, o birleşik tutumu çok daha sıkı, sağlam ve sürekli hale getirmeliyiz. Cenazelerimizi kaldırdıktan sonra birbirimizi unutmadan yolumuzu birbirinden ayırmadan yürümeye devam etmemiz lazım. Türkiye'deki bütün emek ve demokrasi güçleriyle büyük bir demokrasi yürüyüşü gerçekleştirmeyi hedefleyeceğiz. Savaşın panzehiri de budur. Bizlere dayatılan yıkımın, katliamın karşılığı bu olacaktır. Yaralarımızı birlikte sararak en güçlü cevabı verebilir" diye konuştu.

'KATLİAMA VERİLECEK EN İYİ CEVAP ORTAK MÜCALEDEDİR'

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da katliamın verdiği mesajın, politik hedefler açısından katliamı düzenleyenlerin ve sorumlularının katliamın boyutlarının çok daha büyük olduğunu gösterdiğinin altını çizdi. "Sizin gibi biz de bu katliamı salt iki IŞİD bombacısının düzenlediğini düşünmüyoruz"  diyen Gürkan, katliamın esas olarak Türkiye işçi sınıfına, emekçilere, halklara vermek istediği bir politik mesajın olduğuna işaret etti. Gürkan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu mesaj 'Bir araya gelmeyin, bir araya geldiğinizde ben sizi dağıtırım' mesajıdır. Mesaja verilecek en iyi cevap da emek, demokrasi, barış güçlerinin ortak mücadelesi olacaktır. İnsanlar oraya barış, demokrasi, emek talebiyle gelmişti. Bu talepler bizim önümüzdeki süreçte görevlerimizin çerçevesini de çiziyor. Hem ortak mücadele hem çeşitli toplumsal güçlerin, Türkiye'nin, halkların geleceği için bir arada olma gereği çok açık. Böyle yan yana geldikçe, dayanışma içinde oldukça bu acıların üstesinden geleceğiz." 

ÖDP'DE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker, MYK üyeleri Hasan Hayır, Emin Koramaz ve ÖDP üyeleri de EMEP'e taziye ziyareti gerçekleştirdi. İlker, Selma Gürkan'a acılarını paylaştıklarını söyleyerek, "Geriye tek bir şey kalıyor. Mücadele etmek" dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara katliamı anmalarıyla ilgili öğretmene soruşturma, öğrenciye dayak

SONRAKİ HABER

İzmir'de demokrasi güçleri savaşa karşı ortak mücadele ilan ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa