16 Ekim 2015 15:50

Nijerya’da art arda 6 canlı bomba saldırısı

Paylaş

Nijerya'da bir camiye düzenlenen "çifte canlı bombalı" saldırıda, polise göre en az 14, görgü tanıklarına göre en az 42 kişi öldü.

Saldırıyı hemen üstlenen olmasa da gözler, ülkenin başkenti Abuja'da da 2 Ekim'de 18 kişinin ölümü ve 41 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bomba eylemini üstlenen Boko Haram'a çevrildi.

Nijerya'nın Mulai kentindeki yatsı namazı sırasında birisi cami içinde, diğeri de dışında patlatılan bombalarla onlarca kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları, saldırganlardan birinin namaz sırasında caminin içine girerek üzerindeki bombayı patlattığını, diğerinin ise patlama sonrası içeridekilerin panikle dışarıya kaçtıkları sırada patlamayı gerçekleştirdiğini söylediler.

Camiye düzenlenen "çifte canlı bombalı" saldırıdan saatler sonra bu kez de kentte "dört kadın canlı bomba" art arda kendini havaya uçurdu ve kendileri dahil en az 22 kişi öldü.

Nijerya Ulusal Acil Durum Ajansı’nın gazetecilere verdiği bilgilere göre, patlamaların ardından aynı kentte geniş önlemler alan güvenlik güçleri, durdurmak istediği bir kadının kaçması üzerine ateş açtı. Açılan ateşin ardından, vurulan kadın ve yakınındaki başka üç kadın daha kendilerini havaya uçurdu ve çevrede bulunan en az 18 kişi ile 4 kadın canlı bomba yaşamını yitirdi ve onlarca kişi yaralandı.(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Silvanlı gazeteciler, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

Ceylanpınar'da köprü menfezine yerleştirilmiş bomba bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...