03 Nisan 2012 11:05

Katil sınav sistemi!

Yükseköğrenime Geçiş Sınavı öncesi Samsun’da gerçekleşen 17 yaşındaki Damla Orhan isimli adayın kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi, Adana’da 3. kez sınav stresi yaşayan Tuğba Kuyumcu’nun televizyon kablosuyla intihar etmesi ve 19 yaşındaki Hakan Ünal’ın YGS’den çıktıktan sonra viyadükten a

Paylaş

YGS stresinden dolayı meydana gelen ölümlere tepki gösteren Emek Gençliği Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı’na yürüdü.

“SINAV KALKSIN, HAYAT BİZE KALSIN!”

“Tuğba, Damla ve Hakan’ın katili eğitim sisteminiz” pankartı açılan yürüyüşte sık sık “Dershaneler kapatılsın!”, “Sınav kalksın hayat bize kalsın!”, “Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim” sloganları atıldı. Yürüyüşte test kağıtlarına sarılı bir de tabut taşındı. Taksim Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını Mert Bitkay okudu. Sınav sisteminin her yıl binlerce gencin travma geçirmesine ve yaşamına mal olduğunu aktaran Bitkay, “Milyonlarca öğrenci her yıl dershanelere milyarca para akıta dursun, birçok genç ise üniversite kapısından giremeden bu yarıştan kopuyor. Bu strese daha fazla dayanamayıp, Tuğba ve Hakan gibi çözümü intiharda buluyor. Onları ölüme sürükleyen ise yıllardır sermaye partilerinin, dershaneler aracılığıyla rant haline getirdiği sınav sistemidir” dedi.

4+4+4=KİNDAR NESİL

Açıklamada 4+4+4 eğitim modelini de eleştiren Bitkay, “Akp Hükümeti 4+4+4 ile çocuk işçiler ve çocuk gelinler yaratmanın peşinde. Hiçbir liselinin fikri alınmadan oluşturduğu yasalarını meclisten geçirip, kendi dindar ve kindar neslini yaratmak için elinden gelen herşeyi yapıyor” dedi.

Sınav sisteminin, okullarda toplanılan  paraların, kılık-kıyafet baskıların hiçbir şekilde değişmediğini de söyleyen Bitkay, tüm liselileri parasız eğitim ve sınavsız üniversite için mücaleye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın cezaevinde özel alanlara kamera!

SONRAKİ HABER

Maden ocağında göçük: 4 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...