16 Ekim 2015 13:56

TEKSİF'ten Hugo Boss İzmir yönetimine: Sendikal haklara saygı duy

Uluslararası sendikal federasyon IndustriALL ve Türk İş yöneticileri ile birlikte Gaziemir Organize Sanayi Bölgesi girişinde açıklama yapan TEKSİF, Hugo Boss'un İzmir yöneticilerine seslenerek sendikal haklara saygı duyma çağrısında bulundu.

Paylaş

Sendikal haklara saldırıda bulunan Hugo Boss İzmir Yönetimi'nin TEKSİF'e üye olan işçilerin vardiya bölümlerine değiştirmesi, grup ve ekip liderleri ile birlikte tehditler savurması, yapmadıkları işlerden dolayı tutanak tutması ve sendika karşıtı toplantılar düzenlemesi üzerine TEKSİF İzmir Şubesi Gaziemir Organize Sanayi Bölgesi girişinde açıklama yaptı.

Hugo Boss işçilerinin yanı sıra, TEKSİF'in örgütlü olduğu işylerinden işçiler, SF Deri işçileri, metal, kimya ve tekstil fabrikalarında örgütlü Küresel Sanayi İşçileri Sendikası IndustriALL yöneticileri, Türk İş Ege Bölge Şube Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, Belediye İş, TÜMTİS, Tez Koop İş, Türk Metal, DİSK/Gıda İş yöneticileri ve Birleşik Metal İş ZL Lemförder ve Schenider iş yeri temsilcileri açıklamaya katılarak destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, Hugo Boss merkez yönetiminin sendikal haklara saygı duyma noktasında açıklamalarına rağmen, İzmir'de sendikalı işçilere baskı ve mobbinge devam edildiğini aktardı.

Hugo Boss yönetiminin işçileri bölerek birbirine düşürmeye çalıştığını da ifade eden Aksoy "Hugo Boss İzmir yönetimi barışçıl ve diyolog önerilerimizin karşısında durarak süreci baltalamaya ediyor. Teksif Sendikası olarak üyelerimize yapılan baskıların son bulası ve atılan işçilerin işe geri alınması Hugo Boss işçilerinin sendikal haklara ve iş güvencesini kazancıya kadar mücadelemizin devam edeceğini bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

INDUSTRIALL'DAN İZMİR YÖNETİMİNE ÇAĞRI
IndustriALL adına da konuşan Örgütlenme ve Uluslararası Kampanya Sekreteri Adam Lee ise şunları söyledi "Şirketler ya bizlerle çalışmayı kabul edip sendikal haklara saygı gösterecekler, birlikte yol alacağız ya da bizim mücadelemizle karşılacaklar. Burada ilginç bir durum var. Hugo Boss Genel Merkezi, Türkiye yönetiminin aksine sendikal haklara saygı gösteriyorlar ancak biz burada öğreniyoruz ki İzmir'de durum aynı değil. Hugo Boss burada gerçekleri söylemiyor. Bizim talebimiz, küresel davranış ilkelerinde olduğu gibi işçilerin temel haklarına ve sendikal haklara göstermelidir. Biz bu noktaya Hugo Boss işçilerinin mücadelesi sayesinde geldik. İşçilerin mücadelesi sayesinde bizimle masaya oturmak zorunda kalıyorlar. Bizler sizin mücadelesini uluslararası düzeyde yürütüyoruz. Hugo Boss artık sendikal nedenle işçi atamıyor ama biz daha net adımlar atmaya davet ediyoruz. İşçilerden aldığımız güçle Hugo Boss Genel Merkezi ile görüşmeye devam ediyoruz".

KARAKOÇ'TAN PARLEMENTO'YA ÇAĞRI
Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da Hugo Boss İzmir yönetimini masaya oturmaya davet etti. Siyasetçilere de seslenen Karakoç "Gidip işverenleri dinlemesinler, emekçilerin dertlerini dinlesinler. Vaatlerini hayata geçirmesi lazım. Bizim örgütlenmede sıkıntılarımız var. Bunun ortadan kalkması için de parlemantoda gerekli yasal değişikliklerin yapılması gerekmektedir. Huzuru da sağlamaları gerekmektedir. Bu ülkede artık akan kanın durması için, anaların ağlamaması için,işçilerin işsiz kalmaması için bir araya gelip gerekli yasal değişiklikleri yapmaları lazım. Bizim 12 Eylül'de elimizden alınan hakları geri versinler biz bu sorunların üstesinden geliriz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk Esirgeme Kurumu’nda işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Urfa'da gözaltına alınan HDP'li Polatsoy serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...