15 Ekim 2015 17:39

Bakan Eroğlu: İğneada'da nükleer santral çalışması yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli İğneada’ya nükleer santral çalışmasının geçmişte yapıldığını belirterek, 'Çok yıllar önce, belki 10- 20 yıl önce Türkiye’de 3 şehirde nükleer santral yapılması konusunda bir çalışma yapıldı. Birisi Sinop, birisi Akkuyu, birisi de İğneada. Şu anda Sinop ve Akkuyu’da nükleer santral yapılıyor ve yapılacak. İğneada’yla ilgili bir çalışma ve başvuru yok' dedi.

Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da temel atma törenlerine katıldı.

Çay ilçesindeki törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un 3’üncü nükleer santralin İğneada’ya yapılacağı yönündeki açıklamaları hatırlatıldı. İğneada’yla ilgili çalışmanın geçmişte yapıldığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Buna açıklık getireyim. Çok yıllar önce, belki 10- 20 yıl önce Türkiye’de 3 şehirde nükleer santral yapılması konusunda bir çalışma yapıldı. Bakanımız muhtemelen onu söyledi. Birisi Sinop, birisi Akkuyu, birisi de İğneada. Şu anda Sinop ve Akkuyu’da nükleer santral yapılıyor ve yapılacak. İğneada’yla ilgili bir çalışma ve başvuru yok” dedi.

‘BİZE İNTİKAL EDEN BİR ÇALIŞMA YOK’

İğneada’da nükleer tesis için çalışma yapılan alanın milli park alanı içinde olmadığını söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, “Birincisi İğneada’yla ilgili orada yapılan çalışmalar bizim koruma alanında yani milli parkların koruma alanında değil. İkinci olarak şu anda böyle bir talep de böyle bir müracaat da yok. Sayın Bakanımız sadece burada böyle bir çalışma yapıldığını ifade etmiş. Ama bizden herhangi bir talep yok. Bu konuda herhangi bir çalışma da henüz bize intikal etmiş değil. Kaldı ki o alan tamamen milli parkların dışında olan bir alan. Bunu özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HSYK: 137 adli, 19 idari hakim ve savcının görev yerleri değişti

SONRAKİ HABER

Uyuşturucu davasında kararlar açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...