15 Ekim 2015 15:16

Bismil'de infaz edilen İnce ve Düşerge toprağa verildi

Bismil'de 6 Ekim günü özel harekat timleri tarafından öldürülen Doğan İnce (16) ve Şeyhmus Düşerge'nin (18) cenazesi, on bini aşkın kişi tarafından defnedildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 6 Ekim günü sokağa çıkma yasağının sürdüğü sırada bir evin odunluğunda özel harekat timleri tarafından infaz edilen 4 gençten Doğan İnce (16) ve Şeyhmus Düşerge'nin (18) cenazeleri, aileleri tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) alınarak Bismil'e getirildi. Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Bismil Belediyesi Eş Başkanı Cemile Eminoğlu, DBP, HDP, MEYA-DER eş başkanlarının aralarında bulunduğu binlerce kişi, İnce ve Düşerge'nin cenazelerini Eski Diyarbakır yolunda karşıladı. İnce ve Düşerge ile birlikte katledilen Abdullah Sügüci ve Bilal Bozkur'un posterlerini taşıyan kitle, "Şehid namirin", "Bijî Serok Apo", sloganları eşliğinde NATO Caddesi'nde cenaze aracının arkasında yürüyüş gerçekleştirdi. Cenaze aracının geçtiği güzergahlarda bulunan yurttaşlar cenaze aracını takip eden kitleye katıldı. TOKİ mezarlığı yolunda kalabalık on bini aştı. Burada İnce ve Düşerge'nin cenazelerini cenaze aracından alan kitle, cenazeleri omuzlayarak sloganlar eşliğinde Şentepe Mahallesi TOKİ Mezarlığı'na getirdi. İnce ve Düşerge'nin cenazeleri, katledilen Sürgücü ve Bozkur'un yanına alkış ve sloganlar eşliğinde defnedildi.

Defin işlemleri sırasında fenalık geçiren İnce ve Düşerge'nin yakınlarına sağlık personelleri müdahalede bulundu. Törende konuşan Diyarbakır MEYA-DER Eş Başkanı Hasan Pençe, Kürt halkının zor bir süreçten geçtiğini belirterek, katliam ve saldırılara asla boyun eğmeyeceklerini söyledi. Pençe, "PKK halk ile bir bütündür. Kürt halkı kendi kendini yönetmek istiyor. Bu en doğal hakkıdır. Yapılan saldırı ve zulme karşı Kürt halkı özgürlük mücadelesini daha da yükseltmelidir" dedi.

Diyarbakır HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen ise, "Yapılan saldırılara karşı Kürt halkı onurlu bir direniş sergilemektedir. Kürt halkına karşı yürütülen savaş insanlık dışı, ahlaksızca bir savaştır. Sivil insanlar, çocuklar katlediliyor. Bismil'de yapılan katliam, Ankara, Pirsus'ta yapılan katliamın zihniyetidir. Bu katliamcı zihniyet bu halkın kanında boğulacaktır" dedi.

Doğan İnce'nin amcası Nizamettin İnce, "Erdoğan'ın çeteleri bizim kanımızda boğulacaktır. Allah bu yapılan zulmü asla kabul etmeyecektir" dedi.

Şeyhmus Düşerge'nin amcası Ramazan Düşerge de, herkesi selamlayarak, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın başı sağ olsun, ceza evinde bulunan tutsakların, dağdaki gerillaların başı sağolsun" dedi.

İnce ve Düşerge için Şentepe Mahallesi Halk Evi'nde üç gün boyunca taziyelerin kabul edileceği belirtildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 21 mahallede sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Canlı bomba olduğu iddia edilen Dündar'ın babası: Oğlum 'Biz iyiyiz' mesajı gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...