15 Ekim 2015 14:09

‘Devlet büyüklerine hakaret’ iddiasıyla işten atıldılar

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası yönetimi, “Devlet büyüklerine hakaret ettikleri” gerekçesiyle bakıcı anne olarak görev yapan 5 taşeron işçiyi işten attı. Hiçbir uyarı yapılmadan işten çıkarılan işçiler, taşeron firmaya bağlı oldukları için tazminat dahi alamadı. İşçiler dava açmaya hazırlanıyor. 

5 Ekim günü ellerine tutuşturulan dilekçe ile işten çıkarıldıklarını öğrenen işçilerden Sultan Sumaktaş, “Biz suçsuzuz. 12 yıllık emeğimizi çöpe attılar. Uyarı bile yapılmadan, devlet büyüklerine hakaret ettiğimiz bahanesiyle işten çıkarıldık. Hakkımızı istiyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi. 

İşten çıkarılan 5 işçiye gerekçe olarak sunulan dilekçede ise “Çocuklara kurum içinde zafer işaretiyle halka yaparak yürüyüş yaptırılması, mevcut hükümeti kötülemesi, devlet büyüklerine hakaretamiz söylemlerde bulunulması” ifadeleri yer alıyor. İşçilere kurum yetkilisi tarafından verilen dilekçede siyaset yaptıkları bahanesiyle işten çıkarılan işçilerle ilgili olarak  “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü marifetiyle Cumhuriyet Savcılığı’na Cumhurbaşkanına hakaret ve kuruluşta siyaset yapmalarından dolayı suç duyurusunda bulunulmasının uygun olacağı düşüncesindeyim” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, “İlgili personellerin kuruluşlarda çalıştırılmasının uygun olmayacağı kanaatindeyim” denildi. 

ÖNCEKİ HABER

Man Booker Ödülü Marlon James’in

SONRAKİ HABER

HDP adayı Penti işçisi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...