15 Ekim 2015 13:29

Salih Müslim: Silah yardımı Rakka operasyonu için yapıldı

PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim; ABD’nin silah yardımı, Rakka operasyonu, Rusya ile ilişkiler konusunda açıklama yaptı.

Paylaş

PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, ABD’nin 50 tonluk mühimmat ve silah yardımı iddiaları hakkında konuştu.  Doyçe Velle Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Müslim, ABD’nin yardımını doğruladı. 

Müslim, söz konusu desteğin Suriye Demokratik Güçleri’ne yapıldığını söyledi. Suriye Demokratik Güçleri’nin içinde YPG’nin yanı sıra Arap ve Türkmen güçlerinin de bulunduğunu vurgulayan Müslim, “Bu güçler şimdi Rakka operasyonu için hazırlık yapıyor. Silah yardımı da bunlara yapıldı" diye konuştu.

Müslim, Türkiye sınırındaki Cerablus'a yönelik bir harekatınsa şimdilik gündemde olmadığını vurguladı.

Başbakan Davutoğlu’nun açıklamaları hakkında da konuşan Müslim " Davutoğlu’nun rahatsız olması son derece yersizdir. Her nedense bilmiyorum, nerede DAEŞ’e bir operasyon yapılacak olsa Türkiye bundan rahatsızlık duyuyor. Halbuki bu bahsettiğim güçler laik güçlerdir, demokratik güçlerdir, Suriye güçleridir. Bunların içinde Kürtlerin olması da normal bir şeydir. Türkiye'nin bundan rahatsız olmaması gerekir" şeklinde konuştu.

“'PYD teröristtir, IŞİD ile aynı şeydir' demek gerçekçi değildir. Söyleyen de buna kendisi inanmaz." diyen Müslim, Rakka'nın IŞİD’den kurtarılması halinde ise Rojava’ya bağlanmayacağını söyledi. PYD EŞ Genel Başkanı " Rakka zaten Rojava’ya tabi değildir, kendi başına bir ildir. Ağırlığı da Araplardan oluşuyor, çoğunluğunda Kürt yoktur. Zaten oranın kurtarılması da en fazla Arap güçlerine dayanacaktır. Kürtler de yardım ederler." dedi.

Rusya’nın Rakka operasyonuyla bir ilgisinin olmadığını, Moskova yönetiminin savaş alanının rejimin bulunduğu yerlerde olduğunu söyleyen Müslim, kendileriyle Rusya arasında askeri bir temas olmadığını sadece politik ilişki kurduklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koalisyon IŞİD’in gelirini kesemedi

SONRAKİ HABER

Ankara'da 87 yaralının tedavisi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...