15 Ekim 2015 13:12

TTK’de üretim durdurmaya tepki

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaparak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerince kömür üretiminin durdurulmasına tepki gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişleri 14 Ekim’de TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde hidrojen sülfür gazını tespit eden sensör bulunmadığı gerekçesiyle üretimi durdurma kararı verdi. Karara tepki gösteren Ahmet Demirci, “TTK’nin küçültülmesi, daraltılması ve kapatılması söylemlerinin dile getirildiği bir süreçte, hiç kimsenin karşı çıkamayacağı can güvenliğini gerekçe gösterip üretimi durdurmak ve bu kurumun zararlarını artırmak doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Demirci, devamla şunları ifade etti: “Bunun için her fırsatta ifade ediyoruz; can güvenliğimizi sağlamanın öncelikli yolu, kurumdaki işçi açıklarını gidermektir. Ocaklarımızda sağlıklı üretim yapabilmenin öncelikli şartı budur. Bilinmelidir ki biz hiçbir şart altında TTK’nin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü ülkemizin, sadece Zonguldak’ta bulunan taş kömürünün üretimine ihtiyacı vardır. Yer altında kömür, yer üstünde işsizimiz var. Bu seçim sürecinde, ülkemizi yönetmeye aday olanları bir kez daha uyarıyoruz. Önceliğimiz üretimdir, TTK’dir. Bizler sağlıklı, güvenli kömür üreterek bölgemize ve ülkemize daha çok katkı vermek istiyoruz.”  

MADENDE HAVA İSTASYONLARI

Soma ve Ermenek’te meydana gelen maden kazalarının ardından 10 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan, ‘Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik’ ile getirilen acil durum tedbirleri, 8 bin 825 işçinin çalıştığı ve Zonguldak’ta faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda yürürlüğe girecek. Göçük, patlama, yangın, su baskını, gaz zehirlenmesi gibi iş kazalarında işçilerin güvenli bir şekilde yer üstüne tahliye edilmesi için kaçış güzergahlarına basınçlı hava teneffüs istasyonları kurulacak. (ZONGULDAK)

ÖNCEKİ HABER

Soma Davası'nda 4. duruşma: Telefon arızalı olunca yangını haber veremedi

SONRAKİ HABER

YPG: Uluslararası Af Örgütü'nün iddiaları gerçek dışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...