15 Ekim 2015 12:10

MEÜ öğrencileri sıra arkadaşlarını unutmuyor

Paylaş

Mersin Üniversitesi öğrencileri  bugün gerçekletirdikleri bir etkinlikle Ankara katliamında hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz, Şebnem Yurtman ve Elif Kanlıoğlu’nu andı. 

Yemekhane önünden yürüyüşe başlayan öğrenciler Cumhuriyet alanında bir basın açıklaması gerçekletirdiler. Katliamda hayatın kaybeden Mersin Üniversitesi öğrencileri Ali Deniz Uzatmaz, Şebnem Yurtman ve Elif Kanlıoğlu’nun fotoğraflarını taşıyan öğrenciler alanda mumlar yakarak  alana karanfiller bıraktılar.

‘İÇERİDE VE DIŞARIDA İNADINA BARIŞ DEDİLER’

Yürüyerek Cumhuruiyet Alanına gelen öğrenciler  Ankara katliamında hayatını kaybedenler ve tüm devrim demokrasi şehitleri adına saygı duruşunda bulundular. Daha sonra öğrenciler adına basın açıklamasını Ferhat Uçar okudu. Uçar Hayatını kaybedenlerin  ‘içeride ve dışarıda inadına barış’ isteğini dile getirmek Ankara’da olduklarını belirterek:  “Barış savunucuları, tek adam tek parti iktidarı için savaş ve kaos  diyenlerin vahşi ve alçakça saldırısının hedefi oldular. Çoğu genç yüzün üzerinde arkadaşımız katledildi. Yüzlercesi yaralı. Katledilenlerin arasında geçen hafta bu meydanda yürüdüğümüz, kantinde birlikte çay içtiğimiz, yemkehanede karşılaştığımız, aynı amfide derse girdiğimiz arkadaşlarımız Elif Kanlıoğlu, Şebnem Yurtman ve Ali Deniz Uzatmaz bulunuyordu” dedi. Uçar konuşmasını; “ Devletin neredeyse bütün kurumlarına yürüme mesafesinde patlatılmış bu bomba çok açık ki ya devletin artık yönetilemediğinin ya da doğrudan saray ve hükümet ile bağlantılı bir şekilde gerçekleştirildiğinin göstergesidir. Her iki durumda da sorumluların hesap vermekten uzak tutumu, istifa edecek misiniz sorusuna sırıtarak cevap verme aymazlığı  kesinlikle kabul edilemez.” sözleri ile sürdürdü.

‘ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜ HAYKIRIYORUZ ŞAVAŞA HAYIR’

Uçar gençlerin geleceğinin karartılmak istendiğin belirterek “Karaltılmak istenenin bizim geleceğimiz olduğunun farkındayız. Geleceğimizi savunmak, arkadaşlarımızın hesabını sormak için birleşiyoruz. Şimdi daha güçlü haykırıyoruz şavaşa hayır. “diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından hayatnı kaybeden öğrencilerin fotoğrafları üzerine karanfiller bırakıldı, mumlar yakıldı. Sonrasında öğrenciler bir araya gelerek barış için neler yapmaları gerektiğini ve mücadele hatlarını tartıştılar. (Mersin/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP: Hükümet gerçekleri bulandırma çabasına son vermelidir

SONRAKİ HABER

Nevzat Özbilgin Ağrı’da uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...