02 Nisan 2012 11:06

Sosyal paylaşım uzaklaştırma getirdi

Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan yorumlar gerekçe gösterilerek verilen cezaların sayısı artıyor. Çukurova Üniversitesinde bir öğrenciye, “facebook” isimli sitede yazdığı bir yorumun ardından yarım dönem okuldan uzaklaştırma cezası verildi.Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Bilgisayar Mühendisliği ö

Sosyal paylaşım uzaklaştırma getirdi
Paylaş
Cumali Akkaş

Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan yorumlar gerekçe gösterilerek verilen cezaların sayısı artıyor. Çukurova Üniversitesinde bir öğrenciye, “facebook” isimli sitede yazdığı bir yorumun ardından yarım dönem okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Ramazan Ay, geçtiğimiz dönem kaldığı bir derse itiraz etmek istedi. Ay’ın anlatımına göre derse giren öğretim görevlisi  Ramazan Çoban, itiraza izin vermedi. Dersten kendisi ile birçok arkadaşının da kaldığını aktaran Ay, “facebook”ta kurulu bir grupta Çoban ile ilgili bir yorum yazdığını, ertesi gün ise yorumunu sildiğini söyledi. Bu yorumun ardından kendisi de kurul üyesi Çoban tarafından Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini dile getiren Ay, savunmasında özür dilediğini ancak bu özrünün kabul edilmediğini belirterek bir dönem okuldan uzaklaştırma cezası aldığını belirtti.

Üniversiteyi bu dönemin sonunda bitireceğini belirten Ay, verilen ceza ile okulunun uzadığını da vurguladı. Ay, kendisine verilen cezada Disiplin Kurulu üyesi Ramazan Çoban’ın etkisi olduğunu ileri sürerek, kötü niyetli olmadığını, sadece dersten çok sayıda öğrencinin kalmasını eleştirmek istediğini dile getirdi. Yaptığı yorumu hemen silmesine ve özür dilemesine rağmen ceza verilmesinin “art niyetli” olduğunu iddia eden Ramazan Ay,  yürütmeyi durdurmak için yasal yollara başvurduğunu kaydetti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimde dört dörtlük ‘şaka’

SONRAKİ HABER

Ermeni ‘sorun’unu aşmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa