15 Ekim 2015 08:01

Ankara’da katledilen Arpaçay, Kars’ta toprağa verildi

Paylaş

Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren Özver Gökhan Arpaçay, memleketi Kars’ta toprağa verildi.

32 yaşındaki Özver Gökhan Arpaçay, asıl mesleği olan matematik öğretmenliğini yapmıyordu. İstanbul’da, tutkusu olan sinemayla ilgileniyordu. Kültür Bakanlığı’na kısa film başvurusu hazırlığındaydı. Filmini, kar yağdığında memleketi Kars’ta çekecekti. Babası çok hastaydı. Bir süre önce arkadaşlarına “Bir baba çocuğundan önce ölmeli, yoksa bu hayat dayanılmaz olur. Belli ki benim babam da benden önce ölecek” demişti. Ama bombalı saldırı, ‘sıralı ölüm’e izin vermedi.

Arpaçay’ın cenazesi, evine getirildiği sırada annesi, kardeşleri ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenazesi daha sonra Işıklı Camiine getirildi. Cenaze namasızının ardından cenaze Yeni Mahalle Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

HDP ve CHP milletvekili adayları, siyasi parti ve sendika temsilcileri ile çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde konuşan Arpaçay’ın üyesi olduğu Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kadın Sekreteri Meryem Çağ, “Anısını mücadelemizde yaşatacağız. Gökhan’a bunun sözünü veriyoruz. Gökhan ölümlerin olmaması için hayatını kaybetti. Gökhan’ın dileği bu ülkeye barışın gelmesiydi. O’nu unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bundan sonrada barış türküleri söylemeye devam edeceğiz” dedi. (Kars/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zana, 'Yas havasını dayanışmaya çevirelim'

SONRAKİ HABER

Yüksekova Belediyesi'ne 3'üncü kez gaz bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...