15 Ekim 2015 07:58

Zana, 'Yas havasını dayanışmaya çevirelim'

Paylaş

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana taziye ziyaretlerinde bulunmak üzere İzmir’e geldi. Ziyaretlerden önce HDP il binasında basın toplantısı düzenleyen Zana, Ankara katliamının sorumlusunun ülkeyi yönetenler olduğunu belirterek, "Bu yas havasını dayanışmaya çevirelim dedi.

 Zana, "Adalet yerini bulmadan acılar dinmeyecek. Sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Şiddete karşı ortak tavır alalım çağrısı yapsınlar. Teröre karşı dediklerinde bizi de tüm muhalefeti de aynı kategoriye alıyorlar. O bomba hepimizin yüreğinde patladı. Acılıyız, Yastayız, gerçekten isyandayız.  Bu yas havasını dayanışmaya çevirmeliyiz. Herkes ders çıkarmalı. Secimler gelip geçicidir. Halklarımızın hak etmediği bu yaşamı dönüştürmeliyiz. Ege'ye başka türlü gelmek isterdim. Bizlerin de kaderi bu demek ki 40 yıldır cenaze topluyoruz" dedi. 

Bir gazetecinin Demirtaş'a yönelik suikast iddialarını sorması üzerine Zana, "Hiçbirimizin kişi olarak kendi hayatlarımıza ilişkin kaygısı yok. Bizden sonraki jenerasyonu düşünüyoruz" dedi. Bir başka soruyu da, "Bombacının kimliği çok önemli değil. Buna zemin hazırlayanlar sorumludur. Onu harekete geçiren zihniyet önemlidir" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Ankara Katliamı'nda PKK bağlantısı olsa, yayın yasağı değil yayın mecburiyeti getirirlerdi

SONRAKİ HABER

Ankara’da katledilen Arpaçay, Kars’ta toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...