02 Nisan 2012 10:57

Bir araya gelen kadınları kimse durduramaz

KARADENİZ İsyandadır Platformu ve Munzur Çevre Derneği tarafından düzenlenen panelde konuşan yaşam savunucusu kadınlar, mücadelelerin birleştirilmesi çağırısında bulundu. Kadınlar, “Kadınlar bir araya gelince bizi kimse durduramaz” dedi.Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen  “Kadın ve Y

Bir araya gelen kadınları kimse durduramaz
Paylaş

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen  “Kadın ve Yaşam” konulu panelde ilk söz alan Meliha Aksu, “Sularımızı kestiler, derelerimizi kurutmak istiyorlar, bunu kabul edemeyiz” diyerek Senoz’da verilen  HES mücadelesini anlattı. Aksu, “HES’in memlekete getirisi yok götürüsü çok. Biz mücadele edeceğiz. Sularımızı vermeyeceğiz” dedi.
Anadolu Grubu’nun termik santral inşa etmek istediği Gerze’den gelen Şule Armutcuoğlu ise, Sinop’ta 20 yıldır nükleer santrallere karşı mücadele verdiklerini ifade ederek, son yıllarda da termik santral ile mücadele ettiklerini söyledi. Armutcuoğlu, “Sürekli mücadeleden yanayız. Kadınlar bir araya gelince bizi kimse durduramaz” dedi.

Hopa’nın Dzarğina köyünden (Güneşli) gelen Maşikar Aydın, Little Big/Nett Enerji şirketinin köyde yapmak istediği HES’e karşı mücadelelerini anlattı. Aydın, “Derelerimizin suyu kuruduğu an hiçbir şeyimiz kalmayacak. Ne çayımız, ne işimiz hiçbir şeyimiz olmayacak. Derelerimizi hiç kimseye vermeyeceğiz”  diye konuştu.

‘KADINLAR OLMAZSA ERKEKLER ÇIKMIYOR’

Munzur’da yaşananları aktaran Güzel Şahin “Kadınlar olmazsa erkekler dışarı çıkmıyor” dedi. Şahin, “Munzur’un suyuna göz koydular. Barajları kurmaya çalıştılar, mezarlarımız suyun altında kaldı. Akrabalarımızın, anne, dedelerimizin, mezarları suyun altında kaldı. Ama direniyoruz mücadele veriyoruz. Anaların peşinde olalım mücadeleye devam edelim” diye konuştu. Dersimli Saray İğit, Kureyş Ana ve Fatma Ana da konuşmalarıyla Dersim’de geçmişte çok şeyi kaybettiklerine dikkat çekerek, bugün yapılmak istenen barajlarla bir kez daha göç etmek, topraklarından edilmek istemediklerini belirtti.

Panel, Trabzonlu müzisyen İlknur Yakupoğlu’nun kemençesi eşliğinde söylediği şarkılarla sürdü. Salondakiler Yakuoğlu’nun parçalarına hep bir ağızdan eşlik etti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Gaziantepspor’a operasyon

SONRAKİ HABER

‘Polis devletine teslim olmayacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa