02 Nisan 2012 10:52

Gaziantepspor’a operasyon

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ile Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ile Kulüp Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl’ın da aralarında bulunduğu 50’ye yakın yönetici ve kulüp çalı

Gaziantepspor’a operasyon
Paylaş

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ile Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ile Kulüp Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl’ın da aralarında bulunduğu 50’ye yakın yönetici ve kulüp çalışanı gözaltına alındı.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın da aralarında bulunduğu 50’ye yakın yönetici ve kulüp çalışanının gözaltına alınması ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 2011 yılının ekim ayında başlatılan soruşturmanın son aşamasına gelindiği kaydedilerek, “Daha önce el konulan, Kızıl Şirketler Grubuna ait bilgi, belge ve bilgisayar kayıtları ile Gaziantep Spor Kulübüne ait bilgi, belge ve bilgisayar kayıtları, karşılaştırmalı olarak titiz bir şekilde incelenmiş, bu incelemeler sonucunda, bir takım fatura ve harcamalar üzerinde, yolsuzluk bulgularına ulaşılmıştır. Tahkikat yoğun olarak, son beş yılı kapsamakta olup, tahkikata ilişkin her husus, çok ince detayına kadar incelenmiştir.” denildi.

Bilgi ve belgelerin büyük bir kısmının, banka ve finans kuruluşlarının genel müdürlükleri, Futbol Federasyonu Başkanlığı ve Spor Toto Teşkilat Genel Müdürlüğünden temin edildiği aktarılırken, soruşturmanın konusunun teşvik primi verilmesi ve şike yapılması gibi sportif konular ile alakalı olmadığı açıklandı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hükümetten özel okullara teşvik

SONRAKİ HABER

Bir araya gelen kadınları kimse durduramaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...