14 Ekim 2015 12:39

‘Devlet ölülerimizi bir daha öldürüyor’

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Yerle yeksan ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz’ dediği gerilla mezarlarına yönelik saldırılar sürüyor. Kars’ın Kağızman ilçesindeki ‘Çemçê Şehitliğine yönelik saldırıda mezarlar yerle bir edildi. Tahrip edilen mezarları gösterip “Suçları nedir, Kürt olmak mı?” diye soran yurttaşlar, devletin cenazelerine bile tahammül edemediğini belirtti. 

Tepkisini “Bakın şu mezarlıklara, ölülerden ne istiyorlar?” diye sorarak gösteren Ferzende Boztaş, “Helikopterler önce mezarlığın etrafındaki dağları, ardından gece yarısı şehitliği bombaladı. 3 gün boyunca operasyon yaptılar. Dağlara binlerce asker konuşlandırdılar. Evlerimizden çıkamadık, hayvanlarımızı da çıkaramadık. Kağızman merkeze de gidemiyoruz, oraya gittiğimizde ya bizi ya çocuklarımızı tutukluyorlar” dedi. 

Bombalamanın ve asker ablukasının kalkmasının ardından mezarlığa gelen Ali İhsan Yıldız ise karşılaştığı manzara karşısında söyleyecek laf bulamadığını belirterek, “Kürtlerin ölülerine bile şiddet uygulanıyor. Bunların suçları nedir, sadece Kürt olmak mıdır? Devlet açık ve net diyor ki; biz sizin cenazelerinizi bile rahat bırakmıyoruz. Bu vahşettir, bu manzaraları gördükçe eriyoruz. Onlar ise sırf iktidarları için bu katliamlara devam ediyor” dedi. HDP Kağızman İlçe Eş Başkanı Kemal Okçu ise bombalama sonucu mezarlıkta bulunan caminin de yerle bir edildiğini söyledi. Okçu, “Ölülerimizi bir daha öldürmeye çalışıyorlar. Mezarlıklarımızı yakıp yıkarak bizi tahrik etmeye çalışıyorlar” dedi. (Kars/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Helin’i vuran polisi gördüm’

SONRAKİ HABER

Hesap değişikliğiyle milli gelir artışı tartışma yarattı: Halk bir gecede zenginleşti mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa