14 Ekim 2015 12:35

‘Helin’i vuran polisi gördüm’

Paylaş

Diyarbakır Valiliği tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağının 3. gününde Sur ilçesinde, katledilen 12 yaşındaki Helin Şen’in annesi, polislerin kızını öldürdükten sonra gülerek ‘gelin cenazenizi alın’ dediğini söyledi.

Anne Nazmiye Şen, ekmek almak için evden çıkan kızının sokaktaki panzerden ateş açılarak öldürüldüğünü belirtti. Görgü tanıkları da Helin’i katleden özel hareket polislerini gördüklerini söyledi. 

‘VURDUKTAN SONRA GÜLEREK CENAZENİZİ ALIN DEDİLER’

Helin Şen’in annesi Nazmiye Şen, evlerinin bulunduğu Bahçe Sokağı’nda bekletilen panzerlerden açılan ateşle çocuğunun katledildiğini belirterek, “Kızımı vurduktan sonra özel harekat timleri bize gülerek gelin cenazenizi alın dediler” şeklinde konuştu. Helin’in katledildiği yere gittikleri sırada kendilerinin de tarandığını anlatan anne Şen, polisin sokağa çıkan herkese ateş açtığını ifade etti. 

Helin’in vurulduğu ana tanıklık eden Murat İyisoylu, Helin’in özel harekat timleri tarafında vurulduğu sırada herhangi bir çatışma olmadığını söyledi. Çocuğu vuran özel harekat timini gördüğünü kaydeden İyisoylu, “Helin’i vuran kel, uzun sakallı biriydi. Hedef gözeterek vurdu. Helin’i kasıtlı vurdular” dedi.

Bir başka görgü tanığı Sevim Alagöz de Helin’in vurulduğu sırada kendisinin de fırında olduğunu belirterek, o sırada çatışma ve silah sesi olmadığını Helin’in fırına ekmek almaya geldiğini söyledi. Bir anda silah sesi duyduklarını ve kafalarını çevirdiklerinde özel harekat timlerinin aracını sokağın başında gördüklerini dile getiren Alagöz, “Cenazeyi almaya giden herkesi taramaya başladılar. Artık duvarın dibinden ayaklarını çekerek içeri alabildiler” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ayvalıtaş davasında yıllar sonra keşif yapıldı: 'Deliller karartıldı'

SONRAKİ HABER

‘Devlet ölülerimizi bir daha öldürüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...