14 Ekim 2015 09:57

'Polislerin çekilen videodan görevden alınması işkenceden daha büyük vahşet'

Paylaş

Kardeşi Hacı Lokman Birlik'i infaz edip, cenazesini yerlerde sürükleyen iki polisin, uyguladıkları bu vahşetten dolayı değil, çektikleri video nedeniyle görevden alınmış olmalarına tepki gösteren ağabeyi Mehmet Birlik, bu durumun yapılan işkenceden bile daha büyük bir vahşet olduğunu söyledi.

Şırnak'ta, yaralı halde iken yakalanıp, infaz edildiği otopsi raporlarıyla ortaya çıkan Hacı Lokman Birlik'e ait cenazenin zırhlı araca bağlanarak yerlerde sürüklenmesine dair soruşturma başlatan İçişleri Bakanlığı'nın, 2 polis memuru hakkında sadece uyguladıkları vahşeti videoya çekerek "terörle mücadelede zafiyete yol açtıkları" gerekçesiyle görevden uzaklaştırma kararı vermesi Birlik Ailesi'nin yaşadığı acıyı daha da büyüttü.

Alınan kararın "kardeşinin katledilişinden daha büyük bir vahşet" olduğunu söyleyen ağabey Mehmet Birlik, "Bu vahşet ve katliamın hesabının sorulması gerekiyorken, 'siz bunları ifşa ettiniz' diye görevden alınmaları ahlaki ve vicdani bir sorundur" şeklinde konuştu.

'VAHŞETİ UYGULAYANLARA KARŞI MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ'

Kardeşi Birlik'in insanlık dışı uygulamalar ile infaz edilmesinin aile olarak tehdit aldıklarını da paylaşan Birlik, "Ama vahşeti uygulayanlara karşı mücadelemizi yükselteceğiz, alanlarda olacağız. Özgür ve onurlu bir yaşamın yaratılabilmesi için elimizden gelen her türlü mücadeleyi yürüteceğiz" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye hangi torbada yer alacak?

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu üç ilde ilerliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...