14 Ekim 2015 09:32

Bese Hozat: AKP, eylemsizliğin önüne geçmek için Ankara katliamını yaptı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, 10 Ekim’de Ankara’da gerçekleşen katliamın sorumlusunun AKP ve Erdoğan olduğunu belirtti.

Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, bugün Özgür Gündem gazetesinde yayınlanan yazısında, AKP’nin, KCK’nin eylemsizlik kararını istemediğini ve önüne geçmek istediği için bu katliamı yaptığını ifade etti.

İşte Besê Hozat’ın ‘Ankara Katliamı AKP’nin çöküş hikayesidir’ başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Katliamlar serisinin en korkunç noktasını oluşturan Ankara katliamıyla AKP toplum nezdinde bütün meşruiyetini yitirmiş bulunmaktadır. Bu vahşice katliamın tek sorumlusu Erdoğan ve AKP’dir. Erdoğan-AKP gladyosu bu katliamı gerçekleştiren güçtür. AKP ‘terör saldırısı’ diyerek aymazca bir biçimde kendisini aklayamaz ve hedef şaşırtamaz. Katil AKP’dir. İlla ki bir terörist aranacaksa o teröristin Erdoğan ve AKP olduğu çok açıktır. Artık DAİŞ yaftası AKP’yi kurtaramaz, çünkü AKP DAİŞ’tir. Nasıl ki Suruç Katliamı’nı Erdoğan gladyosu yaptıysa Ankara Katliamı’nı da aynı gladyo yaptı. Bu gladyo aylardır, Kürdistan şehirlerinde de katliamlar yapıyor.   

Bu katliamın amacı belli, zamanlaması ise tesadüf değildir. Çok iyi biliyoruz ki ekim ayının ilk haftasından itibaren KCK’nin eylemsizlik ilan edeceğine dair kamuoyunda çok yoğun tartışmalar yürütüldü. Bu tartışmalar tüm toplumda çok büyük bir ilgi ve heyecan yarattı. Bu tartışmalardan AKP yönetimi çok fazla rahatsız oldu ve hatta bu rahatsızlıklarını çok açık bir biçimde ifade ettiler. Tartışmaların başladığı ilk gün Yalçın Akdoğan “Bu tür şeylere karnımız toktur. Biz savaşı sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek yeni senaryoların devrede olduğunu açıkladı. Açıklamanın hemen iki gün sonrası eylemsizlik kararının ilan edildiği gün Ankara katliamı gerçekleşti ve aynı gün Colemêrg kırsalında yapılan hava saldırısında 8 gerilla yaşamını yitirdi. Bir gün sonra Amed’in Ofis, Bağlar, Suriçi ilçelerinde ve daha birçok yerde halka saldırılar geliştirildi, katliamlar yapıldı.

AKP, KCK’nin eylemsizlik kararını ilan etmesini istemiyordu. Mutlaka bir biçimde bunun önüne geçmek istiyordu. Çünkü bu karar AKP’nin bütün kirli hesaplarını açığa çıkaracaktı; toplumun AKP üzerinde baskısı artacaktı. Demokrasi ve barış isteyen herkes AKP’den savaşa son vermesini, demokratik bir seçim sürecinin yaşanması için gerekli ortamı sağlamasını isteyecekti. AKP Ankara Katliamı’yla bunun önüne geçmeye çalıştı. Ayrıca demokrasi ve barış isteyenlerin sesini kesmeye, toplumu tamamen sindirmeye, ezerek teslim almaya çalıştı. Ama başaramadı ve asla da başaramayacak. Çünkü AKP çöküyor. İnkarcı ve imhacı sömürgeci devlet sistemi çöküyor. Demokrasi, barış ve özgürlük isteyenler güçleniyor." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Salih Müslim: 50 ton silah geldi, daha da gelecek

SONRAKİ HABER

Demiryolu emekçileri anıldı: Lokomotifler karanfillerle süslendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...