14 Ekim 2015 06:58

Gökhan Akman okuduğu Uşak Üniversitesi’nde anıldı

Paylaş

Ankara katliamında hayatını kaybeden Gökhan Akman Uşak Ünivesitesi’nde anıldı 

Öğrencilerin katılımıyla Fen Edebiyat Fakültesi’nden başlayan yürüyüş Gökhan’ın okuduğu Mühendislik Fakültesine kadar sürdü. 

Burada basın açıklamasını okuyan Gülfem Gürses "Okulumuzun makine mühendisliği öğrencisi Gökhan Akman arkadaşımız da Ankara’daki katliamda onurlu barış yürüyüşümüzde şehit düşmüştür. Bizler Gökhan’ın  kardeşleri, yoldaşları ve bütün arkadaşları olarak sizleri boykota davet ediyoruz. Gökhan’ı Unutmadık unutmayacağız unutturmayacağız!! Gökhan arkadaşımız bu hain saldırıda şehit düşerek onurlu barış bayrağını bize devretmiştir. Barış bayrağını diktatör sarayında sallandırana kadar durmayacağız!. Diktatörlerin haince destekledikleri saldırılar sonucunda sehid düşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla ve direnişin gücüyle selamlıyoruz." dedi 

Eylem sonrası mühendislik fakültesi önünde saatlerce oturma eylemi yapılıp dersler boykot edildi. “Gökhan yaşıyor mücadele sürüyor”, “Gökhanlar Korkmazlar ölümsüzdür”, “Yılgınlık yok mücadeleye devam” sloganları okulun dört bir yanında yankılandı. Rektör Sait Çelik'in de olaylarla ilgili yaptığı tek paylaşımının da öğrencilere ‘olayı siyasallaştırmayın’ olmasından dolayı, öğrenciler Çelik'i daha duyarlı olmaya çağırdı. (Uşak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4 gündür çocuklarının ne canlı ne cansız bedenine ulaşabildiler

SONRAKİ HABER

Aziz Güler'in ailesi AİHM'e başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...