13 Ekim 2015 15:34

Siyasal Bilgiler’de barış forumu: Birleşik bir mücadeleyle hesap soracağız

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde Eğitim Sen üyesi öğretim görevlileri ve öğrenciler bir forum gerçekleştirerek hem katliamı hem de barışı konuştu. Forum katılımcıları barış savunucularına yönelik katlimı unutmayacaklarını söyleyerek "Bunun hesabını birleşik bir mücadeleyle soracağız" dedi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu'nda Eğitim Sen'in düzenlediği foruma Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, KAOS GL'den Remzi Altunpolat, Gezi Direnişi'nde yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün ağabeyi ve HDP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Sarısülük ve HDP Ankara İl yöneticisi katıldı. 

Forumda katliam anında ve sonrasında yaşanılanlar paylaşılırken, katliamın faillerinin bulunması çağrısı yapıldı. Katliama yol veren sorumlulularla birlikte failerin yargılanmasını isteyen katılımcılar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Türkiye’de bulunan canlı bombaların isim listesi elimizde, ancak eylem yapılmadıkça tutuklayamıyoruz" sözlerini hatırlattı. Katılımcılar "Sadece makul şüpheli iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan, katledilen gençler var. Peki canlı bombaları bilir de nasıl eylem yapmadan gözaltına almazsınız" diye Davutoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Salonda bulunan öğretim üyeleri de yaşadıklarını anlatarak "Unutmayacağız, unutturmayacağız, birleşeceğiz ve mücadele edeceğiz" dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Hayat Televizyonu kameralarından Ankara’da polisin yaralıların üzerine gaz atma anı

SONRAKİ HABER

Cenazeye jet hızıyla Erdoğan soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa