13 Ekim 2015 14:26

Sur ilçesinde öldürülen Helin’in babası: Yeter artık yeter

Paylaş

Diyarbakır’da 4 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesinde öldürülen 12 yaşındaki Helin Hasret Şen’in babası Ekrem Şen, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Artık yeter, yeter. Asker, polis, gerilla anası ağlamasın. Yeter. Barış, kardeşlik ve özgürlük istiyoruz." dedi.
Yaşananlara anlatan acılı baba Şen, kızıyla en son olaydan kısa süre önce telefonla görüştüğünü belirterek, “Kim yapmışsa Allah onun belasını versin. Kızım tek kurşunla hayatını kaybetti." diye konuştu.

BABA ŞEN: HASTANEYE GİTTİM SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ, BİR DAHA KIZIMI GÖREMEDİM

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde taziyeleri kabul eden Helin Hasret Şen’in babası Ekrem Şen, kızıyla en son olay yaşanmadan kısa süre önce telefonla konuştuğunu söyledi. Baba Şen, 'Ben dün değil ertesi gün evden çıktım hastaneye gittim. Şeker hastasıyım. Sonra bir daha Sur’a gidemedim. Eve gitmeye çalıştım ama bırakmadılar.(Sur’da sokağa çıkma yasağı olduğu için) Sonra kızımla görüştüm. Kızım bırakmıyorlar, 'ben geleyim’ dedim. Sonra kızım bana gelme dedi. Bana saat 08.45 sıralarında haber geldi, ‘kızın vurulmuş’ diye.” ifadelerini kullandı. 

Kızının kimlerin vurduğunu sorduğunu ve telefonda yakınlarının kendisine polisin vurduğunu söylediğini belirten Şen şu ifadeleri kullandı: “Kim vurmuş dedim 'polisler vurmuş' dediler. Nerede vurmuş dedim, 'caminin yanında'. Sonra kızımı hastaneye götürmüşler. Hastaneye gittim kızımın cesedini gördüm. Başından vurulmuş bir kurşunla. Ben hakkımı arıyorum. Kim yapmışsa Allah onun belasını versin. Kızım 12 yaşındaydı. Kızımın kanını yerde bırakmam. Gerekirse her tarafa başvurumu yapacağım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Artık yeter, yeter. Asker, polis, gerilla anası ağlamasın. Yeter. Barış, kardeşlik ve özgürlük istiyoruz. Valilikle görüşmedik. Evimize gidemiyoruz. Kimse taziyeye gidemiyor.” (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Dargeçit'te bir genç infaz edildi

SONRAKİ HABER

Gülşen Ülker Birdal son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...