02 Nisan 2012 10:18

Türk-İş’te kıdem tartışması

TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Türk-İş’e bağlı sendikaların İstanbul Şube Başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Irgat’ın yaptığı sunum eleştirilere ve tartışmalara neden oldu. Toplantıya katılanların verdiği bilgilere göre; Irgat yaptığı sunumda 4+4+4 yasasından Toplu İş İlişkileri Kanununa, özel istihda

Türk-İş’te kıdem tartışması
Paylaş

TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Türk-İş’e bağlı sendikaların İstanbul Şube Başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Irgat’ın yaptığı sunum eleştirilere ve tartışmalara neden oldu. Toplantıya katılanların verdiği bilgilere göre; Irgat yaptığı sunumda 4+4+4 yasasından Toplu İş İlişkileri Kanununa, özel istihdam bürolarından özelleştirme uygulamalarına kadar birçok konuya değindi.

Verilen bilgilere göre, Irgat’ın konuşmasında Toplu İş İlişkileri Kanunundan bahsederken sadece “noter şartının kaldırılması, işyeri temsilcisine iş güvenliği tanınması ve yetki  barajının düşürülmesi” gibi konulara değinmesi toplantıda tepkilere neden oldu.

Toplantıda Türk-İş yöneticilerinin bölgesel asgari ücret, kıdem tazminatının fona devri gibi konularda iyimser bir tavır içinde olmalarının da tartışmalara neden olduğu ifade edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘KESK dimdik ayakta’

SONRAKİ HABER

İstanbul'da patlama: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...