13 Ekim 2015 13:07

Asker katletti, 3 aydır olay yeri incelemesi dahi yapılmadı

Paylaş

Selman KELEŞ

Ardahan'ın Göle ilçesinde askerlerce aracın taranması sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiği 3 kişinin ise yaralandığı olayın üzerinden 94 gün geçmesine rağmen olay yeri incelemesi dahi yapılmadı.

12 Temmuz 2015 tarihinde Göle ile Erzurum’un Şenkaya ilçeleri arasında bulunan Karasu bölgesine pikniğe giden Morkoç ailesinin içinde bulunduğu aracın askerlerce taranması sonucu 70 yaşındaki Kamber Morkoç yaşamını yitirmiş, araç şoförü Alkan Akın, Kurtuluş Morkoç ve Sabri Morkoç ise yaralanmıştı. Olayın ilk anında hükümet yetkilileri ve kentin valisi olayı PKK’nin üzerine yıkmaya çalışırken, Morkoç ailesi ve yaralı kurtulanlar aracın askerlerce tarandığını ifade etmişti. Mermilere ait boş kovanların ve bomba parçalarının ise Makine Kimya Endüstrisi (MKE) yapımı olduğu ortaya çıkmıştı. Yaşanan olay sonrası herhangi bir soruşturma ya da dava açılmazken, olayın üzerinden 3 ayı aşkın süre rağmen olay yeri incelemesi bile yapılmadı.

SAVCI OLAY YERİNE GİTMİYOR

Olay yerine ulaşım açısından herhangi bir engel olmamasına rağmen aylardır savcının halen olay yeri incelemesi yapmadığına dikkat çeken Morkoç ailesinin avukatı Yaşar Kaya, olay yerinde askerlere ait çok sayıda MKE yapımı mermi ve bomba parçaları bulunduğunu hatırlattı. Kaya, “Olayın üzerini kapatmak için savcı olsun diğer yetkililer olsun herkes el birliği yapmış. Savcı keyfi olarak olay yeri incelemesi yapmamakta. Olay yeri inceleme yapmak isteseydi çoktan yapmıştı ve failler çok rahatlıkla ortaya çıkarabilirdi” dedi.

DEVLET, İŞLEDİĞİ SUÇUN AÇIĞA ÇIKMASINI İSTEMEZ

“Devlet işlediği suçun açığa çıkmasını istemiyor” diyen Kaya, “Biz bu tür davalara yabancı değiliz. Daha öncede binlercesini gördük. Hepsinde aynı senaryo. Ortada bir katliam ya da bir cinayet var. Deliller ortada ama fail yok. O kadar somut delil olmasına rağmen savcılar delil karatmanın peşinde. Suçu PKK’ye ya da farklı örgütlerin üzerine atarak devleti, ya da asker ve polisi kurtarma peşinde” dedi. Davanın takipçisi olacaklarını belirten Kaya, iç hukuk yollarının tükenmesi halinde davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacaklarını söyledi. (Ardahan/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Saica Pack grevinde Korkmaz Tedik anıldı

SONRAKİ HABER

Beştaş: Neden güvenlik tedbirleri alınmadı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...