13 Ekim 2015 11:18

Katliamı protesto eden Yalova Üniversitesi öğrencilerine polis saldırdı

Paylaş

Yalova Devlet Hastanesi sağlık emekçileri Ankara’da yaşanan katliamı protesto etti. SES üyeleri hastane birimlerini gezerek, hasta ve hasta yakınlarına seslendiler. İktidarın savaş politikalarını anlatan sağlık emekçileri, Ankara’da barış isteyenlere atılan bombanın herkese atıldığını ve gerçek acıyı da emekçilerin yaşadığını söyledi. Hastane bahçesinde yapılan basın açıklamasına da farklı sendikalara üye emekçiler ve halk destek verdi.

Yalova Üniversitesi'nde öğrenciler dersleri boykot için İktisadi İdari  Bilimler  fakültesinde siyah bezler ve pankartlarla toplandı. Bahçedeki saygı duruşu sırasında önce özel güvenlik sonra çevik kuvvet öğrencilere saldırdı. Birçok öğrenci darbedilerek okul dışına çıkarıldı. Bir süre okul dışında bekleyen öğrenciler daha sonra toplu bir şekilde merkeze indi.

SAKARYA'DA LANETLENDİ

Sakarya'da KESK Şubeler Platformu Bileşenleri, HDP, EMEP, CHP, Birleşik Haziran Hareketi, Emekli-Sen üyeleri Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplandı. Grup adına açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Ali Yavuz Köse, “Acımız büyük, yaramız derin. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız” dedi. Açıklama sırasında sık sık “Faşizme ölüm halka hürriyet”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları atıldı. Açıklamanın ardından sessiz oturma eylemi yapıldı. (Yalova-Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İÜ Avcılar Kampüsü'nde katliam anması

SONRAKİ HABER

Ankara'daki patlamanın ardından polisin biber gazı kullanmasıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...