13 Ekim 2015 10:34

Diyarbakır ve Suruç'tan yaralı kurtulanlar: Ankara’daki patlamayı içimizde yaşadık

Paylaş

Diyarbakır ve Suruç’ta yaşanan bombalı saldırılardan yaralı kurtulanlar, Ankara’daki katliamda da aynı acı, aynı çığlık, aynı manzarayı yaşadıklarını dile getirdi.  

Diyarbakır’da 5 Haziran tarihinde HDP mitingine yönelik bombalı saldırıda bir ayağını kaybeden 61 yaşındaki Reyhan Yıldız ve Sinemacı Lisa Çalan ile 20 Temmuz tarihinde Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıda yaralanan Zindan Dorudemir, Ankara’da yaşanan katliamı ilk duyduklarında neler hissettiklerini DİHA’ya anlattı. Sinemacı Lisa Çalan, “Hiçbir görüntüye, hiçbir fotoğraf karesine bakmama gerek yoktu. O kadar çok içimde hissetim ki o çığlıkları, bağrışı, haykırışı, kan, barut kokusunu bir an ordaymışım gibi hissettim. O an taş kesildim. Suruç patlamasından da çok etkilenmiştim ama bu çok başka oldu” dedi. “Tam bir şeyler düzelmeye başlar, yara kabuk tutar ya, sonra kaldırırsın tekrar kanatırsın. Benim de biraz buna benziyor” diyen Çalan, savaş politikalarının, insanları ölüme alıştırmaya çalıştığını söyledi. Ölümlere alışmayı reddettiğini söyleyen Çalan, “Her patlamaya ağlayacağım. Her patlama canımı yakacak, kavuracak. Eğer bunlara alışırsam benim içimde savaş bitmeyecek” dedi.

‘YARALARIMIZI YENİ SARARKEN…’

Reyhan Yıldız ise Suruç’taki patlamanın ardından Ankara’daki patlamayı da duyunca büyük bir yıkım yaşadığını ifade etti. Diyarbakır ve Suruç’tan sonra Ankara’daki patlamaya inanmak istemediğini aktaran Yıldız, “Erdoğan açık açık bizi tehdit ediyor ‘Diktatörlüğüm giderse sizi katlederim’ diyor. Biz çocuklarımızı bu katliamlarda öldürülsün diye büyütmedik. Bakmaya kıyamadığımız çocuklarımız sokak ortasında, Amed’de, Ankara’da katlediliyor”diye tepki gösterdi. Suruç’ta Kobanê’ye destek için buluşan sosyalist gençlere yönelik saldırıda yaralanan ve günlerce tedavi gören Zindan Dorudemir de, Ankara’da da aynı acı, aynı duygu, gözyaşı olduğunu söyledi. Durudemir duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Tanığız, şahidiz, Amed’de, Pîrsus’ta yaşanan katliamın aynısı Ankara’da fazlasıyla sergilendi. Saray bir kez daha barışı kana buladı. Nasıl anlatılır ki bu acı? Henüz Pîrsus’un acısı tazeyken, yaralarımızı yeni yeni sarıyorken, biz Pîrsus, Amed, Reyhanlı, Roboskî’den sonra Ankara’da bir kez daha öldük” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gülhan öğretmenin masası karanfillerle donatıldı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Asıl koruması gereken devlet pişkin pişkin sırıtıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa