02 Nisan 2012 10:06

‘Halklar mücadele ederek ve yaşayarak öğreniyor’

TÜM Tok–Der ve Tokat yöre derneklerinin Sancaktepe’de önceki gün düzenlediği “68’den Arap Baharına Demokrasi Mücadelesi”  konulu panelde devrimlerin ancak her ülkenin kendi halkı tarafından gerçekleştirilebileceğinin altı çizildi.Moderatörlüğünü Kızıldere Kasabası Derneği Y&o

‘Halklar mücadele ederek ve yaşayarak öğreniyor’
Paylaş

TÜM Tok–Der ve Tokat yöre derneklerinin Sancaktepe’de önceki gün düzenlediği “68’den Arap Baharına Demokrasi Mücadelesi”  konulu panelde devrimlerin ancak her ülkenin kendi halkı tarafından gerçekleştirilebileceğinin altı çizildi.

Moderatörlüğünü Kızıldere Kasabası Derneği Yöneticilerinden Rıza Arslan’ın yaptığı panele, Araştırmacı-Yazar Faik Bulut ve ‘68 gençlik liderlerinden, EMEP MYK Üyesi Mustafa Yalçıner panelist olarak katıldı.

Tüm Tok-Der Başkan Yardımcısı Mustafa Gürsoy’un açılış konuşmasının ardından söz alan Yalçıner, ‘68 hareketinin üniversitelerin demokratik ve özerk olması talepleriyle başladığını belirterek, ‘68 gençliğinin antiemperyalist, bağımsızlıktan yana, dayanışmacı ve halkın çıkarlarını savunan, halka güvenen ve büyük bedeller ödeyen bir kuşak olduğunu söyledi. Bir ülkede düzenin ancak o ülkenin kendi halkı tarafından değiştirilebileceğini söyleyen Yalçıner, Arap ülkelerinde çürümüş sisteme karşı yoksulların, işsizlerin ‘artık yeter’ dediğini ve halk devrimleri gerçekleştirdiklerini belirterek, “Halklar mücadele ederek ve yaşayarak öğreniyor. Arap halkları devrimlere devam edecektir” dedi.

Faik Bulut ise Arap ülkelerindeki işsizlik, yoksulluk, baskı ve zorbalığın halkı sokağa döktüğünü, halkın bilinç ve örgütlenme seviyesine paralel devrimlerin gerçekleştiğini belirterek, Arap halklarının mevcut komprador burjuva yönetimleri ve şirketleşen devlet yönetimlerini alaşağı ettiklerini dile getirdi. Bulut, Türkiye’nin dış politikasını ise ‘bataklık’ ve ‘taşeronluk’ şeklinde tarif etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Dün yargı bugün siyaset’

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri hareketinde sınıf dışı tutum ve heba edilen imkanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa