12 Ekim 2015 13:03

Ziya Saygın Sivas'ta toprağa verildi

Paylaş

Ankara’daki katliamda yaşamını yitiren HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, ESP eski Gebze İlçe Başkanı Ziya Saygın’ın cenazesi memleketi Sivas merkeze bağlı Düzova köyünde defnedildi. Cenaze töreninde “Katil Erdoğan hesap verecek”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Törene Saygın'ın yakınları ve Gebze'den mücadele arkadaşları ile Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, ESP MYK üyesi Dinçer Ergün, Sivas Demokrasi Platformu bileşenlerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze için ilk önce Cemevi önünde tören düzenlendi. Sivas Demokrasi Platformu adına yapılan konuşmanın ardından söz alan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Yiğit, “Biz oraya barış için gittik, katliamlarla bizi yıldıramayacaktır. yine gideceğiz, daha güçlü gideceğiz” dedi.

ESP MYK üyesi Dinçer Ergün de yaptığı konuşmada, Saygın'ın devrimci mücadele hayatına dikkat çekti, mücadelesini devam ettireceklerini söyledi. Ankara yaşananları aktaran Ergün, "Katillerini gönderdiler, insanlarımızı katlettiler. Yetinmediler, cenazelerimizi ve yaralı yoldaşlarımızı kaldırmaya çalışanlara gaz bombaları atıldı. Eylem başlarken polis ortada yoktu, bomba patladı polis ortaya çıktı. Ankara'daki katliamı AKP yaptı, bu devlet yaptı" dedi.

Gebze Dersimliler Derneği Başkanı Murat Ozan da yaptığı konuşmada, Saygın ile birlikte Gebze'de birlikte mücadele yürüttüklerini söyledi. Ozan, “Çok zorluklarla karşılaştık ama o hiç vazgeçmedi mücadeleden. Bir emekçi olarak hep mücadelenin emekçiliğini yaptı” şeklinde konuştu.

Cenaze namazı öncesi Ziya Saygın’ın çocukları Dilan ve Taylan babasının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Dilan Saygın tabutun başında ‘Baba sesimi duymuyor musun’ diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Kılınan cenaze namazının ardından Ziya Saygın’ın cenazesi traktörle köy mezarlığa götürülerek toprağa verildi. (SİVAS)

ÖNCEKİ HABER

Reuters muhabiri Faruk Yüce, gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da katliam protestosuna polisten gerçek mermiyle saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...