02 Nisan 2012 09:55

Diyarbakır Valisi yeni anayasa önünde engeldir

Kürt kurum ve kuruluşlarının yeni anayasada yer alması için ortaklaştıkları 4 temel talebin Diyarbakır’da imza standında imzaya açılması Valilik tarafından yasaklandı. Yasağa tepki gösteren Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, “Diyarbakır Valisi yeni anayasa önünde engeldir” dedi.DTK, BDP, TDŞK, HAK-PAR, KADEP ve &Ou

Diyarbakır Valisi yeni anayasa önünde engeldir
Paylaş

DTK, BDP, TDŞK, HAK-PAR, KADEP ve ÖSP gibi Kürt siyasi parti ve hareketlerinin yeni anayasada yer almasını istedikleri 4 temel talep bir kez daha polis barikatına takıldı. Aralarında BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu BDP’liler, Ninova Alışveriş Merkezi önünde stant kurmak istedi. Standın kurulacağı bilgisini alan polis, erken saatlerde panzer, TOMA, akrep türü zırhlı araçlar ve yüzlerce çevik kuvvet ile BDP il binası ve çevresini ablukaya aldı.

Alınan olağanüstü önlemler görenleri hayrete düşürürken, BDP’liler ise önlemlerin ne için alındığını anlamadı. Emniyet yetkilisi, Diyarbakır Valisinin “4 talep yasağı”nı hatırlatırken, BDP’liler yasağın hukuki olmadığını söyledi.
(DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Amara yürüyüşü başlıyor

SONRAKİ HABER

Tatvan feribot iskelesi çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa