12 Ekim 2015 11:30

Öğretmen Osman Turan Bozacı Rize'de defnedildi

Paylaş

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren 58 yaşındaki emekli öğretmen, Emek Partili Osman Turan Bozacı memleketi Rize’de gözyaşları içinde toprağa verildi. Bozacı’nın ağabeyi, “Artık susmayacağız, Saray bunu böyle bilsin” diyerek katliama tepki gösterdi.

Rize’nin Pazar ilçesi, Sahil camiinde yapılan cenaze töreni öncesi aile taziyeleri kabul etti. Bu esnada, Bozacı’nın kızı cenazenin başına geldiğinde fenalık geçirdi.

Ağabey Turgut Bozacı törende yaptığı konuşmada, “Ülkemizde bir kara bulut dolaşıyor. Her an her yerde insanların ölebiliyor. Ama artık saraydakiler şunu duysun, kardeşim devrim yolunda öldü, ancak bugün bin devrimci doğdu. Saray bunu bilsin. Saraydakiler istiyor ki; kimse konuşmasın, biz konuşalım, biz yaşayalım istiyor. Herkes sussun istiyor. Ama artık susmayacağız. Saray da bunu böyle bilsin” dedi.

Cenazeye, Bozacı’nın öğrencileri ve yakınlarının yanı sıra, EMEP yöneticileri, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, HDP, ESP, SDP, Halkevleri, İHD, ÇGD ve KESK’e bağlı bazı sendikalar, CHP üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozacı, Pazar Şentepe aile kabristanlığında toprağa verildi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hacı Lokman Birlik olayıyla ilgili 2 polis görevden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

Ramazan Çalışkan İnegöl'de toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa