12 Ekim 2015 11:03

Şebnem Yurtman toprağa verildi: 'Kürtlerin uzattığı eli bir Türk olarak tuttu'

Paylaş

Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren 23 yaşındaki EMEP Mersin il yöneticisi Şebnem Yurtman memleketi Adana’da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda Adana’dan toplam 12 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren vatandaşlar toprağa verildi. Mersin Üniversitesi’nde öğrenci olan 23 yaşındaki EMEP Mersin İl Yöneticisi Şebnem Yurtman Adana’nın Karaisalı ilçesi Bucak köyünde aile mezarlığına gömüldü. Cenaze törenine, ailesi, akrabaları, köylüler, okul arkadaşları ve yoldaşlarının yanı sıra, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı ve EMEP Mersin İl Başkanı Cevlihan Sürmeli katıldı.

‘ŞEBNEM BAK, ARKADAŞLARIN YANINA GELMİŞ’

Cenaze töreni esnasında, köyün yaşlı kadınları, “Şebnem herkes için barış istedi. Yeri cennetlik” diyerek ağıt yaktı. Burada konuşan demiryollarından emekli olan babası Mehmet Yurtman, “Gençleri dövdüler, linç ettiler, öldüremediler. Yetmedi, şimdi de Ankara’da bomba patlatarak öldürdüler” diye konuştu. Anne Şafak Yurtman ise, “Bir kızım gitti, binlerce kızım geldi” dedi ve mezardaki kızına seslenerek, “Şebnem bak, arkadaşların senin yanına gelmiş. Bu Şebnem’in şalı, alın bu Şebnem’in kokusu. Şebnem hepimiz için barış istiyordu” diyerek ağıt yaktı.  

‘TÜRK OLARAK ARAPLARIN, KÜRTLERİN KARDEŞLİĞİNİ SAVUNDU’

Cenaze töreninde EMEP adına konuşan Halil İmrek de, “Şebnem Ankara’ya barış için gitmişti, halkların kardeşliğini savunuyordu, barış getirmek için gitmişti, ama onu katlettiler.  Şebnem bir Türk olarak, Kürtlerin, Arapların kardeşliğini savundu. Kürtlerin uzattığı eli, bir Türk olarak tuttu. Maalesef katledildi. Bir işçi olan babasının da, işçilerin de, buradaki köylülerin de, Kürtlerin de hakkını savunuyordu. Bir karıncayı bile incitmedi. Sadece ağzında barış kardeşlik sözleri vardı. Ama buna rağmen katledildi. Bunun sorumlusu hükümettir” diye konuştu.

Şebnem Yurtman’ın defnedilmesinin ardından, aile köy meydanına kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Yine Adana’dan yaşamını yitiren 18 yaşındaki dershane öğrencisi ve Emek Gençliği üyesi Gökhan Gökbörü de, Adana’nın Ceyhan ilçesi Yılankale mahallesi mezarlığında sevenlerinin katılımıyla toprağa verildi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de Mesut Mak ve Adil Gür'ü 20 bin kişi uğurladı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu bakanlarına sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...